Допомога від громади Дніпра зупинилась: волонтерка, яка забезпечує 128 бригаду ТРО

Волонтерка Анна Павлова, яка вже понад десять років підтримує українських військових, повідомила про критичну ситуацію, що склалася у Дніпрі. За її словами, дії правоохоронців, зокрема блокування діяльність міської ради, негативно вплинули на допомогу армії. Тепер забезпечення критично важливих ресурсів для військових фактично зупинилося, – передає Дніпровська порадниця з посиланням на допис Анни Павлової.

Як повідомила волонтерка, раніше міська громада Дніпра забезпечувала потреби 128-ї бригади ТрО на 50%, однак зараз ця підтримка зупинена. Анна Павлова зазначила, що через блокування роботи міськради постачання необхідних матеріалів та обладнання для військових стали неможливими.

Так склалися відносини нашої бригади і міської ради, що 50% всього, що в нас є – то закуплене за гроші дніпрян. Може, тому що бригада суто Дніпровська, а може, тому що все робимо з розумінням, як потрібно, всі запити, всі акти, все вчасно, – написала волонтерка.

Вона також розповіла про труднощі, з якими стикаються волонтери: постійна нестача ресурсів, необхідність швидкого реагування на потреби військових і відчуття, що їхня діяльність не цінується. Але попри це, волонтери нашого міста роблять все, аби продовжувати працювати на потреби військових.

Ти стаєш професійним жебраком (ну так я, наприклад, себе відчуваю), бо 95% люде/бізнесу, які закривають потреби списків, вважають, чомусь, що вони закривають твої особисті потреби, але ж ні!, – сказала вона.

 


Панні Анна опікується 128-ю бригадою ТрО з 2022 року, яка, за її словами, значною мірою отримувала необхідне обладнання та техніку для захисників. Проте через блокування роботи міської ради, ця допомога опинилася під загрозою.

А чи знають це ті люди які блокують роботу ДМР, які мітингують, які проводять обшуки, які блокують роботу цілій купі народу? Чи хтось з них хоча б раз купив щось у великій кількості на вчора і доставив його до підрозділу, – написала у своєму дописі волонтерка.

Детальніше про системний тиск правоохоронних органів на місцеве самоврядування розповідає міський голова Дніпра у своїй авторській програмі.

Також раніше ми писали "У міста забрали можливість купувати техніку військовим". Мер Дніпра Філатов заявив про тиск правоохоронців на міськраду (відео)