Допомога ВПО на проживання: автоматичне продовження з 1 вересня

З 1 вересня Уряд продовжив виплату допомоги на проживання для ВПО, які потребують підтримки та знаходяться у найбільш складних життєвих обставинах ще на 6 місяців, тобто до лютого 2025 року. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Департамент соціальної політики Дніпровської міської ради в місті ДНІПРО.

Звертаємо увагу, що ці виплати буде продовжено автоматично, додатково нікуди звертатися НЕ потрібно.

Критерії для отримання права на виплату не змінились: вони залишаються такими ж, якими були при перепризначенні допомоги для родин, які звертались із заявами з березня 2024 року.

Також протягом місяця з дати продовження виплати, орган соцзахисту населення перевіряє,  чи не змінився суттєво фінансово-майновий стан отримувачів або їх уповноважених осіб. Якщо виявлено їхню невідповідність критеріям, виплата для них припиняється з наступного місяця після автоматичного продовження допомоги.

Якщо ж отримувачу або уповноваженій особі не було продовжено виплату допомоги автоматично, їм необхідно звернутися до органу соцзахисту населення із заявою. Якщо в результаті буде виявлено, що заявник має право на виплату, допомога надається йому за період, протягом якого на нього поширювалося таке право (але не раніше ніж з 1 березня 2024 року).

Нагадаємо, раніше ми писали

Як у Дніпрі працюють ЦНАПи та управління соцзахисту населення: адреси