Як у Дніпрі працюють ЦНАПи та управління соцзахисту населення: адреси

У Дніпрі працюють чотири ЦНАПи. У кожному можна отримати близько 400 адміністративних послуг. Для зручності три з них розташовані в найбільших ТРЦ міста – «Караван», «NEO PLAZA» та «Наша правда». Ще один розташований у Прозорому офісі за адресою: проспект Слобожанський, 8. Про це повідмляє Дніпровська порадниця з посиланням на міську раду.

«Найбільш популярними послугами залишаються реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання, видача витягу з Реєстру територіальної громади, послуги у сфері реєстрації актів цивільного стану, послуги у сфері земельних відносин, реєстрації прав власності на нерухоме майно, будівництва, повідомлення про пошкоджене майно, послуга єВідновлення тощо.

Крім того, тут надають понад 60 послуг для ветеранів та членів їхніх родин («Я-Ветеран»). За вісім місяців 2024 року всі відділи ЦНАП прийняли понад 80 тисяч заяв та видали понад 71 тисячу результатів», — поділилась Ольга Чернодуб, начальниця відділу ЦНАП м. Дніпра «Лівобережний» управління адміністративних послуг та дозвільних процедур департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міськради.

Пані Юлія — переселенка з Сєвєродонецька. У ЦНАПі «Лівобережний» знайшла роботу і успішно її виконує вже пів року. Каже, що подобається колектив, а також допомагати людям. 

цнап1

«Мені подобається працювати з людьми. У Сєвєродонецьку я працювала вихователькою у дитячому садочку. Ці роботи чимось схожі. Тут ти теж допомагаєш людям, але вже дорослим, допомагаєш вирішити їхні дорослі проблеми. Усе подобається, чудовий колектив, в мене напрочуд чуйна керівниця.

Завжди підкажуть, допоможуть. Тож я цілком задоволена», — розповіла Юлія Кричун, адміністраторка відділу Центру надання адміністративних послуг м. Дніпра «Лівобережний» управління адміністративних послуг та дозвільних процедур департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міськради. 

Роботу в ЦНАПі знайшов і Ігор. Чоловік теж переселенець. Приїхав до Дніпра у березні 2022-го з Мар’янки.  У Центрі надання адміністративних послуг працює рік. 

«Спочатку працювати з людьми було доволі важко, але врешті я втягнувся і зараз навіть отримую задоволення від процесу. Працюю на рецепції, консультую людей. Дуже приємно, коли вдається допомогти людині», — каже Ігор Задорожний, спеціаліст І категорії відділу «Відділ ЦНАП» м. Дніпра «Я-Ветеран» управління адміністративних послуг та дозвільних процедур департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міськради.

Адреси, де в Дніпрі знаходяться ЦНАПи: 

-  вул. Марії Кюрі, 5, ТРЦ «NEO PLAZA»; 


-  просп. Слобожанський, 8, «Прозорий офіс»; 

-  просп. Слобожанський, 31-Д, ТЦ «Наша правда»; 

-  вул. Нижньодніпровська, 17, ТРЦ «Караван».

Також у місті працюють 2 віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАП, які також надають адміністративні послуги містянам. Знайти їх можна за адресами: вул. Воскресенська, 9 та вул. Старий Шлях, 5 (мкрн. Таромське).

У «Прозорому офісі» за адресою просп. Слобожанський, 8 розташовано, окрім ЦНАПу, Лівобережне управління соціального захисту населення. Воно надає 76 послуг населенню.

«Лівобережне управління соціального захисту населення у «Прозорому офісі» приймає заяви та призначає державні соціальні допомоги та компенсації за державними та місцевими програмами. З 2014 року управління зареєструвало 56 тис. ВПО. Управління надає адміністративні послуги соціального характеру. На обліку понад 100 тис. осіб різних категорій. Це ВПО, особи з інвалідністю, люди похилого віку, ветерани війни, багатодітні сім’ї  та інші. ВПО можуть отримати довідку, допомогу на проживання, а також продуктові набори пільговим категоріям, що мешкають у місцях тимчасового компактного проживання», — зазначила Ірина Малюк, головна спеціалістка відділу прийому Лівобережного управління соціального захисту населення Дніпровської міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали

Куди звертатися постраждалим від ракетної атаки по Дніпру 2 вересня: адреси