Друге життя паски: 4 незвичайні ідеї, як використати залишки свяченої їжі

Після Великодня багато з нас стикаються з проблемою: що робити з освяченими продуктами, які не встигли з'їсти? Викидати їх не можна, адже це вважається гріхом. Дніпровська порадниця зібраля кілька простих, але цікавих рецептів, які допоможуть вам дати друге життя черствій пасці.

Пасхальний пудинг

Цей рецепт від кондитера Тетяни Панькової перетворить залишки паски на ніжний і ароматний десерт. Вам знадобиться:

  • 4 яйця;
  • 0,5 л молока;
  • 0,5 л вершків;
  • 150 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • Суха нарізана паска;
  • Пудра для посипання.

Збийте яйця, додайте молоко, вершки, цукор і ванільний цукор. Змастіть форму маслом, викладіть шматочки паски, залийте сумішшю і поставте в духовку на 40 хвилин. Перед подачею посипте пудрою.

"Картопля" з паски

Цей рецепт від Аліка Бадретдінова дозволить вам приготувати оригінальний десерт, який сподобається і дорослим, і дітям. Вам знадобиться:

  • Черства паска;
  • Молоко;
  • Какао;
  • Кокосова стружка;
  • Солодка присипка.

Розмочіть паску в молоці, сформуйте з неї кульки, обваляйте в какао, кокосовій стружці або присипці.

Паска в мікрохвильовій печі

Цей найпростіший спосіб дати друге життя черствій пасці. Просто помістіть шматок паски в мікрохвильову піч на кілька секунд, щоб він розігрівся.

Паска з коньяком

Цей рецепт додасть пасці нового смаку і аромату. Вам знадобиться:

  • Черства паска;
  • Коньяк;
  • Цукор.

Зріжте верхівку паски, залийте її сумішшю коньяку і цукру, поставте в розігріту духовку на 10 хвилин.

Також раніше ми писали Справжнє диво природи: у Дніпрі вже зріє черешня (фото)