Дуже незвичайний торф'яний пиріг Toorbakook
Торф'яний пиріг - дуже простий і водночас гарний та незвичайний. А поки він випікатиметься, у будинку стоятиме неймовірний аромат, пише Дніпровська панорама.
Інгредієнти:
- Вершкове масло 200 г
- Борошно 300 г
- Цукор 120 г
- Какао 30 г
Для начинки:
- Сир 500 г
- Яйця 4 шт
- Сметана 100 г
- Цукор 180 г
- Ванільний цукор 10 г
- Крохмаль картопляний 30 г⠀
Приготування:
Просіюємо в миску борошно, какао, додаємо цукор і добре перемішуємо. Додаємо м'яке вершкове масло та розтираємо руками до дрібної розсипчастої крихти.
В іншій мисці з'єднуємо сир, сметану, яйця, цукор, ванільний цукор та крохмаль. Трохи перемішуємо ложкою, потім пробиваємо блендером до однорідної кремоподібної консистенції.
Начинка готове. Дно роз'ємної форми застеляємо пергаментом, всипаємо суть більше половини крихти, розподіляємо руками розсипчасту масу рівним шаром по дну, і формуємо бортики висотою близько 3-4 см.
Потім вливаємо начинку і зверху засипаємо залишками розсипчастої шоколадної маси (не залишаючи прогалин). Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин. Даємо повністю охолонути, потім подаємо до столу.
Примітка: Пиріг з форми потрібно виймати дуже акуратно - він кришиться, і крихти полетять на всі боки
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали: Готується за 5 хвилин: без випічки та борошна. Легкий та ніжний десерт з ягодами та фруктами