Фаворит серед пирогів «Стаканник». Печу його до чаю за 5 хвилин

Простий рецепт одного з класичних пирогів, в якому тісто готується з продуктів, майже всіх взятих в рівних кількостях. Варення або повидло беріть на свій смак, робіть інші варіанти начинки та пиріг щоразу у вас вийде зовсім іншим та цікавим, повідомляє Дніпровська панорама.

Складові

яйця, 2 шт.;
цукор, 100 г;
сіль щіпка;
ванілін;
олія рослинна, 100 г;
варення, 200 г;
кефір, борошно та манна крупа по 1 склянці;
розпушувач, 1 пакетик.

Приготування

Змішуємо всі сухі продукти з розпушувачем, сіллю та ваніліном до смаку. Якщо варення у вас запашне, не потрібно всипати ваніль.
Кефір виливаємо у сухі продукти, додаємо яйця та вимішуємо тісто.
Вливаємо олію і перемішуємо.
Ділимо тісто на дві частини та виливаємо одну у форму. Застелену пергаментом.
Запікаємо при 18о градусах 10 хвилин.
Викладаємо на підпечене тісто будь-яке варення на смак або сир, перебитий з пудрою та цедрою, мак з медом та горіхами і заливаємо другою частиною тіста.
Допікаємо 20 – 30 хвилин.
Пиріг остудити і подати до столу. Можна присипати цукровою пудрою.