Галета з полуницею та ревенем, яку ви захочете готувати знову і знову

Цей рецепт – справжній гімн літу, де солодка полуниця зустрічається з пікантним ревенем, створюючи неймовірний смаковий дует. Забудьте про складні пироги: ця проста у приготуванні галета з пісочним тістом і соковитою начинкою стане зіркою вашого столу і приємно здивує близьких, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

вершкове масло 100 г.
борошно - 200 г.
льодяна вода 4ст. л.
дрібка солі.
цукор 1 ст. л.
жовток для змащення країв.

Начинка

полуниця ~200г +ревінь ~ 150 г.
цукор 2-3 ст. л.
крохмаль 1 ст. л.

Приготування

  1. Просіяне борошно поєднуємо з цукром і сіллю. Додаємо охолоджене вершкове масло. Перетираємо борошно з маслом в крихту. Додаємо льодяну воду і замішуємо тісто.
    Перекладаємо тісто в пакет і залишаємо в холодильнику на 20-30 хв.
  2. Полуницю і ревінь промиваємо і нарізаємо на довільні шматочки. 
  3. Цукор і крохмаль поєднуємо. Тісто розкочуємо прямо на пергаменті.
  4. Викладаємо зверху крохмаль з цукром ,не дістаючи до країв ~2 см. Зверху кладемо начинку і загнемо краї до центру. Краї змащуємо жовтком і за бажанням - присипаємо мигдалевими пластівцями.
  5. Випікаємо 25-30 хв. при температурі 180 градусів.

Також раніше ми писали Тарт зі згущеним молоком та горіхами, що підкорить ваші серця