Гарний врожай наступного року: чим підживити яблуню на зиму

Осіннє підживлення саду дуже важливе для успішної зимівлі та гарного врожаю наступного року. З жовтня дерева починають запасатися поживними речовинами на зиму. Якщо в цей період внести правильні добрива, то врожайність рослин значно підвищиться, повідомляє Дніпровська порадниця.

Ми розповідаємо, чим удобрити яблуню на зиму, щоб дерева легко перенесли зиму і дали багатий урожай яблук наступного року.

Чим удобрити яблуню перед зимою - мінеральні підживлення

Восени яблуням необхідні фосфор і калій для зміцнення кореневої системи. З цими підживленнями дерева краще перенесуть холоди. А ось застосовувати азот у саду в жодному разі не слід. Він призводить до нарощування нової маси, яка замерзне взимку.
З мінеральних добрив восени можна застосовувати суперфосфат. Розчиніть 150 г засобу в 20 л води й обприскайте крону яблунь.

Ще один корисний для яблунь засіб - сірчанокислий калій. 30 речовини розчиніть у 10 л води і влийте в борозни навколо дерев.

На початку жовтня можна підгодувати сад монофосфатом калію. Розведіть 15 г добрива в 10 л води. Такого дозування вистачить на 1 квадратний метр ділянки.


Чим підживити яблуню на зиму з органічних засобів

Органіку під яблуні вносять у нерозбавленому вигляді. Для цього навколо кожного дерева потрібно викопати круглу траншею глибиною приблизно 50 см.

Потім у викопані ями внесіть одне з органічних добрив:

  • торф;
  • компост;
  • гній;
  • 300 г вапна;
  • 150 г доломітового борошна.

Що більший вік яблуні, то більше потрібно речовини. Після внесення добрива закопайте траншеї, а саме дерево рясно полийте. На зиму область навколо яблунь рекомендується замульчувати.

Також раніше ми писали Як розбудити красу цикламена: секрети пишного цвітіння вдома