Гарячі обіди безкоштовно. У Дніпрі вразливі категорії населення та ВПО отримують допомогу від міста

У Дніпрі вразливі категорії населення, зокрема люди похилого віку, інваліди та внутрішньо переміщені особи, отримують безкоштовні гарячі обіди. Їх щоденно видають у відділах Дніпровського міського територіального центру та у двох пунктах харчування для ВПО, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на інформацію міської ради.

гарячі обіди

Допомога здійснюється за рахунок коштів міського бюджету. Обід складається з гарніру, м'яса, салату, хліба та чаю.

гарячі обіди

Підопічні відділів терцентру, які можуть самостійно прийти за обідом, отримують його у їдальні. Тим, хто не може цього зробити, обіди доставляють додому соціальні працівники.

Пані Ганна, яка є підопічною відділу терцентру в АНД районі, каже, що їй дуже подобається їжа, яку готують у їдальні.

гарячі обіди

Усе приготовлене дуже смачне, як домашнє. Відчувається, що зроблено від душі. Мені дуже подобається. Я вдячна, що є таке місце, де про нас піклуються, не забувають, що є багато спілкування, – зазначила пані Ганна.

гарячі обіди

Пані Лариса, яка отримує обід додому, каже, що вона також задоволена послугою.

Мені дуже подобається меню. Воно різноманітне, повноцінне. Мені як людині похилого віку такої порції повністю вистачає. Я дуже вдячна за таку допомогу. Соцробітник не лише доставляє мені обід, а й допомагає по господарству. Прибирає, готує, супроводжує до поліклініки тощо, – розповіла пані Лариса.

гарячі обіди

Безкоштовні гарячі обіди є важливим видом соціальної підтримки для вразливих категорій населення. Вони допомагають людям похилого віку, інвалідам та ВПО отримувати повноцінне харчування та відчувати турботу про себе.

гарячі обіди

Наші підопічні дуже задоволені безкоштовними обідами. Кажуть, це одна з їхніх нагальних потреб. У нашому відділі терцентру 704 особи отримують гарячі обіди щоденно. Загалом у Дніпровському міському територіальному центрі гарячі обіди щоденно отримують більш ніж 6 тис. підопічних», – додала Яна Миронова, заступниця директора, начальниця відділу Дніпровського міського терцентру в АНД районі. 

гарячі обіди

У Дніпрі безкоштовні гарячі обіди отримують близько 8 тис. осіб, у тому числі 6 тис. підопічних відділів терцентру та 2 тис. ВПО.

Для отримання харчування ВПО потрібно взяти талони на обіди в управліннях соціального захисту населення за місцем перебування у Дніпрі.

Як отримати харчування. Що треба 

Послуга надається щоденно у двох пунктах харчування. На лівому та правому березі (вул. Володимира Моссаковського, 13-А та вул. Семафорна, 27).

Для отримання харчування спочатку потрібно взяти талони на обіди в управліннях соціального захисту населення за місцем перебування у Дніпрі.

Нагадаємо, раніше ми писали: Кожен може допомогти: у Дніпрі стартував збір вторсировини на користь ЗСУ