Готую багато років замість набридлих котлет. Чоловік їсть та нахвалює

Люля-кебаб нагадує шашлик, оскільки має певну схожу специфіку приготування. Однак, окрім схожих моментів, кебаб також має багато відмінностей, повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти для люля-кебабу:

фарш - 600 г;
сіль - ч. л.;
чорний мелений перець - 1/2 ч. л.;
сода - ½ ч. л.;
кукурудзяний крохмаль - 2 ч. л.;
сметана - 2 ст. л.;
часник - 3 зубчики;
цибуля ріпчаста - шт.;
кріп - гілочка;
цукор - ½ ч. л.;
яблучний оцет - 1,5 ч. л.;
вода - 2 ст. л.

Приготування люля-кебабу:

У фарш викладаємо сіль, чорний мелений перець та соду. Додаємо в м'ясну масу також кукурудзяний крохмаль та сметану.

Пропускаємо через прес зубчики часнику, викладаємо у фарш, ретельно перемішуємо та відбиваємо масу. Нарізаємо тонким пір'ям цибулю, шаткуємо кріп.
Змішуємо цибулю та кріп разом з цукром, сіллю та яблучним оцтом. Виливаємо до цибульної суміші воду, залишаємо маринуватися на 10 хвилин.


У цей час із фаршу формуємо невеликі витягнуті ковбаски. Обсмажуємо ковбаски на олії в сковороді до золотистого кольору з кожного боку.
Після того як м'ясо підсмажиться, заливаємо його водою. Накриваємо сковороду кришкою і гасимо м'ясо на повільному вогні 10 хвилин.


Подавати цей люля-кебаб потрібно з маринованою цибулею. Це відмінна альтернатива котлетам, що приїлися.