Гранат, хурма, зізіфус, азиміна, фейхоа. Екзотичні фрукти вирощує відомий садівник на Дніпропетровщині

На Криворіжжі у Дніпропетровській області достигає гранат. Спекотне літо 2024 року не тільки дошкуляло садівникам, а й подарувало екзотичні вітамінні плоди. На Криворіжжі достигають плоди субтропічного гранатового дерева. Відомий криворізький садівник Олександр Федорович Гибалюк багато років вирощує на своїй присадибній ділянці екзотичні фрукти – хурму, зізіфус, азиміну, фейхоа та інші. Про це розповідає Дніпровська порадниця з посиланням на пост Вікторії Тротнер.

Рослини витримують спеку і не уражаються шкідниками

За її словами, в цьому році господаря радують врожаєм кущі граната звичайного двох сортів – Кримський смугастий і Гюлоша рожева. Господар вирощує гранат в укривній культурі, на зиму рослини запаковує в агроволокно і прикопує землею для перезимівлі. Рослини шкідниками не уражаються, витримують спекотне літо і дефіцит вологи.

гра

Зібрані плоди граната зберігаються до Нового року і пізніше. А головне, що це продукція власного виробництва – екологічно чиста і смачна. Гранат - символ родючості, достатку та здоров'я. Він здавна цінується людьми за свої харчові та лікувальні властивості.

Чим корисний гранат і як його вирощувати


Плоди граната містять вітаміни С, В1, В2, В6, Е, а також мінеральні речовини - калій, кальцій, магній, фосфор, залізо. Вирощувати гранат не складно. Єдине, що варто зробити обов’язково – проріджувати кущ і формувати його з 3-4 основних гілок. Рослина гарно реагує на обрізування. Бажаний достатній полив. Розмножується живцюванням.

Фото зроблені у південному Криворіжжі, 29.09.24 року.

гранат

Нагадаємо, раніше ми писали

Небезпечні красуні: які кімнатні рослини варто тримати подалі від дітей і тварин