Хіба він був колись дешевим: ринки Дніпра підняли ціни на вітчизняний часник (фото)

Любителі раз на два тижні щільно закуповувати овочі-фрукти на базарі будуть чимало здивовані вартістю часнику. Буквально тиждень тому його ціна у магазинах Дніпра значно зросла. Дніпровська панорама продовжує тримати мешканців міста в курсі актуальних цін на значущі товари.
Нещодавно на вечірній Озерці нашого кореспондента спантеличило, що часник був лише на двох точках. А вже його ціна і зовсім шокувала. Ми вирішили перевірити, яка ситуація із вартістю на інших ринках та торгових точках і порівняли з магазинною. А також спробували з'ясувати, на що чекати споживачам.

Вартість часника на ринках зовсім надхмарна. Так, на вечірній Озерці за кіло часнику просять від 150 до 200 гривень, залежно від розміру. На питання, чому так дорого, кажуть: ну що ви хочете, це ж наше.


Приблизно така сама ціна на овочевих лотках міста – 130 грн. кг зовсім дрібного часнику, більший – 200 грн.


Як розповів продавець Олександр, таку вартість наприкінці сезону встановили, бо наш, вітчизняний часник вже закінчується, а фермерам треба заробити:

Посадка та збирання часнику - це повністю ручна праця. До того ж, він не зберігається, його треба добре висушити. Багато фермерів просто не хочуть із цим зв'язуватися. Тому свого часнику у нас не так багато. Наразі ми продаємо вже залишки того, що люди виростили у себе на городах та господарствах. Піде імпортний і ціна буде інша.

Як не дивно, але модна мажорна Нагорка, яка вміє здивувати цінами, у цьому випадку не відзначилася. Ціна на часник тут така ж, як і скрізь – 200 грн. за кіло. Щоправда, знайшовся і рекордсмен – часник зі свого городу за 250 грн.


На стихійних точках торгівлі (з землі) голівку часнику продають по 10 грн. за штучку, при цьому стверджують, що він ніколи не був дешевим.


До речі, в супермаркетах міста вже продається китайський часник. Коштує він дешевше нашого, але теж чимало – від 120 до 140 грн. за кілограм.

Також раніше ми писали Дешевше майже втричі. Що вигідніше: готувати консервацію на зиму у Дніпрі самому чи купувати в магазині