«Хочу якнайшвидше повернутися до побратимів». Історія воїна, який проходить лікування у реабілітаційному центрі Дніпра

У Дніпрі працює сучасний реабілітаційний центр, який допомагає пораненим військовим відновити здоров'я та повернутися до нормального життя. Центр оснащений сучасним обладнанням, а його фахівці мають великий досвід роботи з травмами, отриманими внаслідок бойових дій, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на ДніпроTV.

реабілітація

Один із пацієнтів центру – 34-річний воїн Віталій. Він отримав мінно-вибухову травму гомілково-ступневого суглобу під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. Після трьох тижнів реабілітації Віталій відчуває значний прогрес.

реабілітація

Коли я сюди потрапив, то при пересуванні брав із собою милиці. Зараз я впевнено і швидко пересуваюсь без них. Я роблю вправи, які розвивають амплітуду руху пошкодженого суглобу, аби він почав рухатися так, як було до травми, – розповідає Віталій.

реабілітація

Фізичний терапевт В'ячеслав, який працює з Віталієм, каже, що пацієнт пройшов довгий шлях від моменту надходження до центру.

реабілітація

Ми багато працювали над відновленням амплітуди руху суглобу. Окрім цього, у Віталія є проблема з рубцями, які постійно стягують стопу. Ми використовуємо масажні техніки для зменшення болю. Зараз уже є покращення – Віталій може навіть бігати в помірному темпі. Самостійно пересувається сходами. Амплітуда руху майже повністю відновилась, зменшився біль. За кілька тижнів роботи це дуже гарний результат, – каже В'ячеслав.

Віталій планує після завершення лікування повернутися до своєї бойової частини. Він хоче продовжувати виконувати бойові завдання та захищати Україну.

Дніпровський реабілітаційний центр – це важливий центр, який допомагає пораненим військовим повернутися до нормального життя. Завдяки роботі фахівців центру, військові, які отримали травми внаслідок бойових дій, отримують можливість знову стати повноцінними членами суспільства.

Докладніше - в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: Окупанти вдарили ракетою по Павлограду: в ДніпроОВА розповіли про влучання