Холодний суп за 15 хвилин. Рецепт справжнього гаспачо

Гаспачо – це традиційний іспанський томатний суп, який подають у холодному вигляді. Він добре освіжає у спекотні літні дні. Цей легкий суп супчик можна їсти на дієті або при лікувальному харчуванні. Колись він вважався стравою для бідняків, але пізніше придбав народне кохання і подався на стіл королеви Іспанії, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Уніан.

Інгредієнти:

  • помідори 1кг.
  • болгарський перець 1 шт.
  • огірок 1 шт.
  • часник 2 зуб.
  • оливкова олія 50 мл.
  • оцет винний (бальзамічний) 0,5 ч. л.
  • абхазька аджика 0,33 ч.л.
  • лимонний сік 3 ст.
  • зелена цибуля
  • білий батон
  • кінза
  • чорний перець
  • сіль

гаспачо

Приготування:

Змастіть розігріту сковороду вершковим та соняшниковим маслом, потім покладіть у неї редис, розрізаний навпіл. Обсмажуйте овочі на середньому вогні близько 1,5 хвилин, після чого додайте нарізані стебла молодого часнику, оцет і сіль з перцем. Протушкуйте редьку ще 3 хвилини, після чого зніміть овочі з вогню. 


Видаляємо плодоніжки та нарізаємо очищені помідори великими шматочками, які потім викладаємо в об’ємну миску. Промиваємо один очищений болгарський перець і нарізаємо половину великими шматочками, які потім викладаємо в миску з нарізаними помідорами.

Нарізаємо великими шматочками половину очищеного огірка і викладаємо в загальну миску, потім додаємо в неї два зубчики нарізаних часточками часнику.

Додаємо в миску з овочами половину чайної ложки винного або бальзамічного оцту, одну третину чайної ложки абхазької аджики, на смак сіль і три столові ложки лимонного соку.

Виливаємо в загальну миску трохи оливкової олії, додаємо в неї до смаку нарізану зелену цибулю і перетираємо всі інгредієнти зануреним блендером до однорідної маси, потім прикриваємо миску з необхідним консистенцією овочевим супом кришкою і ставимо її в холодильник.

Нарізаємо невеликими довільними кубиками білий батон і обсмажуємо їх у сковороді з оливковою олією, що додається до неї, на середній температурі плити, після чого викладаємо приготовлені крутони в глибоку миску.

Нагадаємо, раніше ми писали: Пиріг «Ягідка». Моя дочка називає його тортом.