Холодний суп за 15 хвилин. Рецепт справжнього гаспачо
Гаспачо – це традиційний іспанський томатний суп, який подають у холодному вигляді. Він добре освіжає у спекотні літні дні. Цей легкий суп супчик можна їсти на дієті або при лікувальному харчуванні. Колись він вважався стравою для бідняків, але пізніше придбав народне кохання і подався на стіл королеви Іспанії, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Уніан.
Інгредієнти:
- помідори 1кг.
- болгарський перець 1 шт.
- огірок 1 шт.
- часник 2 зуб.
- оливкова олія 50 мл.
- оцет винний (бальзамічний) 0,5 ч. л.
- абхазька аджика 0,33 ч.л.
- лимонний сік 3 ст.
- зелена цибуля
- білий батон
- кінза
- чорний перець
- сіль
Приготування:
Змастіть розігріту сковороду вершковим та соняшниковим маслом, потім покладіть у неї редис, розрізаний навпіл. Обсмажуйте овочі на середньому вогні близько 1,5 хвилин, після чого додайте нарізані стебла молодого часнику, оцет і сіль з перцем. Протушкуйте редьку ще 3 хвилини, після чого зніміть овочі з вогню.
Видаляємо плодоніжки та нарізаємо очищені помідори великими шматочками, які потім викладаємо в об’ємну миску. Промиваємо один очищений болгарський перець і нарізаємо половину великими шматочками, які потім викладаємо в миску з нарізаними помідорами.
Нарізаємо великими шматочками половину очищеного огірка і викладаємо в загальну миску, потім додаємо в неї два зубчики нарізаних часточками часнику.
Додаємо в миску з овочами половину чайної ложки винного або бальзамічного оцту, одну третину чайної ложки абхазької аджики, на смак сіль і три столові ложки лимонного соку.
Виливаємо в загальну миску трохи оливкової олії, додаємо в неї до смаку нарізану зелену цибулю і перетираємо всі інгредієнти зануреним блендером до однорідної маси, потім прикриваємо миску з необхідним консистенцією овочевим супом кришкою і ставимо її в холодильник.
Нарізаємо невеликими довільними кубиками білий батон і обсмажуємо їх у сковороді з оливковою олією, що додається до неї, на середній температурі плити, після чого викладаємо приготовлені крутони в глибоку миску.
Нагадаємо, раніше ми писали: Пиріг «Ягідка». Моя дочка називає його тортом.