Хороші новини. Верховний суд поставив крапку у справі про аеропорт Дніпра

Хороша новина щодо аеропорту Дніпра. Нарешні у гучній справі поставили жирну крапку. Нагадаємо, судова тяганина тривала роками, з двохтисячних. Місто втратило аеропорт, який тоді відабрав Коломойський. Після "липкої приватизації" справу щодо долі аеропорту затягували, і ось нарешті чудова інформація від адвокатки Олени Доненко, повідомляє Дніпровська панорама.

Нарешті Верховний суд поставив крапку у справі експлуатанта аеропорту Дніпра, залишивши в силі висновки судів попередніх інстанцій! Тепер можна з впевненістю казати не якщо, а коли скінчиться війна, Дніпро буде мати конкурентні повітряні ворота міста!
Розуміючи, хто є беззмінним власником нашого аеропорту останні двадцять років, можна було б зловтішатись, але не варто, вочевидь, у пана Коломойського вистачає проблем і без цього.
Тож пост про суто юридичну важливість рішення по справі.
Звісно, начасі інші виклики, але з часом Дніпро буде мати істотну інфраструктурну перевагу.
Судове рішення має важливі висновки, щодо подальшого правозастосування, так:
- можливість захисту суспільного інтересу шляхом скасування саме індивідуального акту особою в інтересах цілого кола інших осіб;
- реалізація додаткових можливостей громади та представницького органу громади, в нашому випадку міськради Дніпра, захищати інтереси невизначеного кола осіб, визначеного спільними інтерсами;
- реалізація, по суті, процесу саме в адміністративному процесі, який має ознаки колективного позову за моделю opt out;
- виконання міськрадою Дніпра функцій, властивих центральним органам виконавчої влади, накшталт функціоналу АМКУ та Державіаслужби в частині регулювання питань конкуренції та відповідності профільних суб'єктів законодавчім вимогам.

справа аеропорта

аеропрорт1

Нагадаємо, раніше ми писали

Важлива заява ДТЕК. Ворог почав бити по енергетичній інфраструктурі