“Інтерпайп” забезпечив літньою формою усіх своїх працівників, які служать в ЗСУ

Компанія Віктора Пінчука вважає обов’язком дбати про своїх фронтовиків

Про початок повномасштабного вторгнення дніпровець Олександр дізнався на заводі “Інтерпайп Сталь” під час нічної зміни на складі феросплавів. З цієї зміни Саша пішов одразу у військкомат, тільки за військовим квитком зайшов додому. Спочатку служив у Дніпропетровській області, потім – на Запорізькому та Херсонському напрямках, у 2023 році захищав Бахмут.

Бронік врятував моє життя

У грудні минулого року Олександр разом з чотирма побратимами опинився в оточенні на Куп’янському напрямку. Живими тоді вийшли лише двоє.

Мені прострелили обидві руки, зачепило променеву кістку, – розповідає Олександр. – У Степана, мого побратима були осколкові поранення ніг. Але нам вдалося вийти до своїх. Мав обмороження рук першого ступеню, а ніг – третього. Пальці хотіли ампутувати, але я не дав, сказав, що буду боротися. 

Лікування ще триває. Ноги потроху починають загоюватися. Саша постійно прокручує в голові події тих днів, коли він був на крок від смерті.

Напевно я сьогодні не був би живим та не давав би інтерв’ю, якби не бронік, точніше – плити, які передав “Інтерпайп”. Вони врятували мені життя.

“Інтерпайп” на постійному зв’язку зі своїми на фронті

“Інтерпайп” забезпечив літньою формою усіх своїх працівників, які служать в ЗСУ

Рідний завод Олександра забезпечував йому допомогу з перших днів служби: бронежилет, шолом, розвантажувальний жилет, літнє та зимове взуття і форма, термобілизна і багато іншого.

Те, що своїх не кидають в біді, у промисловій групі Віктора Пінчука навіть не обговорюють. З початку повномасштабного вторгнення в “Інтерпайп” створили спеціальний Штаб, який опікується своїми працівниками на фронті. А таких не мало. Станом на кінець травня 2024 року у війську служить 947 інтерпайпівців. Це приблизно 10% від усієї кількості співробітників. І з кожним із них Штаб тримає постійний зв’язок, допомагаючи всім, чим треба.

“Інтерпайп” забезпечує своїх військових амуніцією третій рік поспіль. Мова не лише про шоломи, форму та взуття, які є основними позиціями закупівель, а й про інші речі -- на кшталт наколінників, спальників, тактичних карематів, розвантажувальних жилетів різного типу та ще двох десятків позицій, – розповідає Світлана Манько, керівниця корпоративного Штабу допомоги мобілізованим співробітникам “Інтерпайп”.

Ця форма – легка, дихає. Ну дуже зручна!

Інший Олександр, теж військовий з “Інтерпайпу”, днями приїхав на склад Штабу, щоб отримати нову літню форму. Він має давню військову історію: почав захищати Україну ще у 2014-му, добровольцем в АТО. Після демобілізації працював бригадиром на виробництві коліс “Інтерпайп”, а потім знову пішов служити за контрактом. Повномасштабне вторгнення зустрів на Мар’їнському напрямку.

У Штабі Олександр не приховував своєї радості: 

У формі, яку видають в ЗСУ, тіло майже не дихає. Змійки-застібки на кишенях завжди ламаються, – каже Олександр. – Така якість – нічого не поробиш! Коли немає вибору, носиш те, що тобі дають… А ця форма – легка, дихає. Ну дуже зручна! Тут велика кількість кишеньок. Це дуже зручно, коли на тобі бронежилет і треба якусь дрібничку покласти. Оскільки я командир гармати, то в мене є маленький блокнотик, де я роблю свої записи. Це дуже важливо, що є кишені на блискавках – я не загублю блокнот, він не випаде, як зі звичайної кишені.

Літня форма за найвищими стандартами

“Інтерпайп” забезпечив літньою формою усіх своїх працівників, які служать в ЗСУ

Цього сезону “Інтерпайп” закупив 1000 комплектів літньої форми -- для всіх «своїх» і трохи з запасом. До закупок підходять відповідально: спочатку тестують, щоб усе було зручно та відповідало екстремальним умовам експлуатації, і лише потім замовляють велику партію.

Для літньої форми Штаб разом з військовими сформулював декілька критеріїв відбору.

Перший – зручність та ергономічність. Другий – якість виробу, тобто всі шви – надійні, а фурнітура розрахована на довготривале використання в екстремальних умовах. Третій – міцна і при цьому легка тканина, приємна на дотик. Такі властивості може мати тканина з вмістом бавовни не менше 60% та певною щільністю.

Таким критеріям відповідають лише кілька виробників у світі. Перші два роки “Інтерпайп” привозив форму з Америки. Але цього року достойний аналог нарешті з’явився на українському ринку: усі 1000 комплектів закупили в нього. 

Із взуттям трохи складніше: вимоги специфічніші. Наприклад, під час тестування в Штабі берці на добу ставили у воду і дивилися, чи не протікають. Тож на відміну від форми, третій рік поспіль тактичне взуття європейського виробництва: в Україні аналогів поки що немає.

Це вже не перший раз мене забезпечують формою, взуттям – усім, що мені потрібно, – розповідає військовий інтерпайпівець Олександр. – Час іде, а ставлення компанії не змінюється: завжди є допомога. Велика дяка компанії “Інтерпайп”!

Приклад відповідального бізнесу


З початку повномасштабного вторгнення Штаб допомоги мобілізованим співробітникам “Інтерпайп” відправив на фронт понад 30 тисяч посилок. Кожна з них – це шанс врятувати чиєсь життя. В компанії Віктора Пінчука вважають, що кожен великий бізнес саме так і має ставитися до своїх працівників, які захищають Україну.

Ми розуміємо, що державі дуже важко забезпечити якісною класною амуніцією всіх хлопців, які служать. Тому ми як компанія вважаємо, що це наш обов’язок, – каже Людмила Новак, директорка з комунікацій “Інтерпайп” та куратор допомоги військовим.

Забезпечення воїнів амуніцією – це не єдине завдання, яке взяв на себе “Інтерпайп”. Компанія займається лікуванням і реабілітацією поранених. За усіма мобілізованими зберігається робоче місце, щоб після повернення з війни людина змогла повернутися і на свою роботу. Дбають і про родини працівників: наприклад, з Нікополя, який постійно обстрілюється, вивезли дітей своїх працівників, своїм коштом забезпечили їм житло, навчання, дозвілля. 

При цьому промислова компанія продовжує працювати, наповнювати бюджет Дніпра, області і країни, давати людям стабільну роботу і зарплату під час війни. І це -- приклад відповідального бізнесу, який турбується про своїх робітників.