Йому потрібні більші кросівки. Легенда Дніпра місцевий Форрест Гамп вийшов на пробіжку (Відео)

У Дніпрі є власна знаменитість - дивний чоловік на ім'я Сашко, який постійно біжить і не зупиняється. Про його життя складають легенди, одного разу в ньому навіть побачили в ньому актора і запропонували знятися у фільмі з народними артистами. Щодня Олександр з палицями в одній руці і картатою сумкою в іншій біжить Слобожанським проспектом. Раніше він постійно бігав роздільною смугою серед машин, але із встановленням на проспекті «розділювачів» тепер прокладає маршрут уздовж одного з них. Тут його багато хто знає і не заважають. Кореспонденти "Дніпровської панорами" зустріли "дніпровського бігуна" і поговорили з ним.

На питання, чому він бігає, той пояснив, що як і розповідав раніше у нього був параліч, викликаний кесонною хворобою (декомпресією), а потім йому порекомендували такий спосіб реабілітації: бігати, й при цьому виконувати маніпуляції з руками - для цього він і тримає в руках палиці.

Раніше я пробігав по 22 кілометри, а зараз, становище таке, я дещо менше - приблизно 15-16 кілометрів за день, - говорить дядя Саша.

Бажання чоловіка прості: хотів аби кросівки були трохи більші.

Зараз він не працює, а раніше був підводником на геологічному кораблі, як каже сам Олександр.

Бігає чоловік понад 20 років.

Отож, якщо зустрінете цього чоловіка, не дивуйтесь його способу переміщення і не сприймайте за безхатька, він живе у квартирі і має пенсію.

Дядю Сашу називають "дніпровським Форрест Гампом". Раніше він носив довге волосся, що збилося в дреди. Бігав він у будь-яку погоду одягнений у пальто, в руках тримав дві палиці та кілька пакетів. А потім він змінив імідж – зістриг «дреди», пальто змінив на куртку, а пакети на сумку. Якийсь час Олександра не було видно, але він знову з'явився на лівому березі, і знову біг.

Навколо нього утворилося багато легенд. Спершу всі подумали, та й сам Олександр тоді казав, що бігає тому що дотримується певних філософських поглядів і біг допомагає йому забути про всі проблеми та негаразди в житті. За деякими даними бігун має проблеми з психікою. Відомо, що у його квартирі відрізані всі комунікації, до приміщення він тягне різне сміття.

Сусіди Олександра розповідали, що жити поруч з ним не легко:

Все життя він був душевнохворим і вкрай хворобливим хлопчиком. Ще з дитинства цурався і боявся людей! Після смерті матері, він залишився один і перетворив свою квартиру, а заразом і життя сусідів на люте пекло! Спочатку там відрізали воду, тому що Олександр відкривав воду на повну і просто повертав кран між ванною та раковиною. Щоранку і вечір у нашому тамбурі починається з цькування тарганів і бліх, неодноразово ми наймали людей які вивозили з його квартири сміття, якого там по коліно (починаючи від пляшок і газет, закінчуючи колесами від авто….) і туалет у Олександра на балконі , так би мовити на відкритому повітрі, у красивій компанії голубів…. Тож сморід і бруд у випадку з ним непереможний, — жалілись сусіди.

Оскільки щотижня до нього навідується патронатна служба, сподіваємося, що ситуація виправилась якось мірою. Нашим «Форрестом Гампом» вже років 15 опікується фонд "Хессед".

Так як у квартирі немає ні води, ні газу, ні світла, йому намагається привозити готову їжу, воду, молочку. М'ясо чоловік не вживає.

Нагадаємо, раніше ми писали: Їх не злякали вибухи й пожежі. У Дніпро повернулися птахи (Фото)