Календар магнітних бур на серпень 2024. Коли може боліти голова і піднятись тиск

Серпень 2024 року обіцяє бути цікавим періодом для спостереження за магнітними бурями. Ці природні явища виникають через взаємодію сонячного вітру з магнітосферою Землі. Розгляньмо, які події можна очікувати в останній день літа. Про це повідомляє Дніпровська порадниця

Магнітні бурі у серпні 2024 року: графік

1−2 серпня будуть спокійними для магнітосфери.

Проте вже 3 серпня прогнозується середня магнітна буря потужністю 4 бали. Це може вплинути на роботу супутників, електроніку та навіть здоров’я людей.
З 5 по 10 серпня магнітосфера також буде спокійною, але варто бути обережними.

На 11 та 12 серпня очікується слабка магнітна буря силою в 3 бали. Це може викликати незначні збої в роботі електроніки.

З 13 по 16 серпня прогнозується стабільне магнітне тло у 2 бали. Це дозволить нам спостерігати за зоряними ночами без перешкод.

Далі до кінця місяця магнітосфера обіцяє бути спокійною.

Як захистити себе від магнітних бур

Дотримуйтеся режиму дня: спіть 7−9 годин на ніч.
Робіть ранкову гімнастику та приймайте контрастний душ.
Їжте збалансовано: Включайте свіжі овочі та фрукти у свій раціон.
Пийте достатньо води.
Обмежте фізичне та психоемоційне навантаження.
Відпочивайте більше та уникайте перевтоми.
Пийте трав’яний чай.
Гуляйте на свіжому повітрі.
Обмежте вживання алкоголю та цигарок.
Провітрюйте приміщення.
Обирайте легкі види спорту.
Уникайте надмірного напруження та займайтеся спокійними справами ввечері.
Якщо потрібно, звертайтеся до лікаря.
Нагадаємо, магнітні бурі є спалахами сонячної активності, коли сонячні вітри переносять заряджені частинки й магнітні поля до Землі. Це може призвести до тимчасових змін у магнітному полі Землі, що своєю чергою може вплинути на багато аспектів нашого життя.

На Сонці постійно проявляється електромагнітна активність, і час від часу вона посилюється. Корональні діри, викиди корональної маси, сонячні спалахи — усе це призводить до того, що в навколишній простір потрапляє велика кількість заряджених частинок.

У Землі сильне магнітне поле, яке виконує роль своєрідного купола, що захищає життя на планеті від небезпечних космічних явищ. Коли заряджені частинки, що рухаються з боку Сонця, досягають Землі, вони стикаються з цим захисним щитом: магнітне поле починає збурюватися, змінюватися, коливатися — саме ці процеси й називаються магнітними бурями. Магнітні бурі можуть мати різноманітні наслідки. Наприклад, завдяки ним виникають полярні сяйва. Але частіше магнітні бурі все ж пов’язують із можливими проблемами — поганим самопочуттям, проблемам із тиском, зокрема, збоями в роботі електромереж, телефонного і супутникового зв’язку, навігаційних систем тощо.

Нагадаємо, раніше ми писали

Як не отруїтися їжею в спеку: поради та рекомендації