В Україні стрімко дорожчають огірки. Скільки коштують в Дніпрі (фото)

В Україні дорожчають огірки. Наприкінці поточного тижня виробники відпускали товар за 25-50 грн/кг, що в середньому на 40% дорожче, ніж наприкінці минулого періоду (8-12 липня). Відповідно, незабаром можна очікувати зростання вартості цього популярного овочу і в супермаркетах з магазинами. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на аналітиків EastFruit. 

Фахівці зазначили: основною причиною, яка спровокувала зростання цін, стало суттєве скорочення пропозиції овочів на ринку.

"При цьому низка тепличних комбінатів, які вже завершили реалізацію огірків першого обороту, з другим оборотом планують вийти не раніше середини серпня. Водночас попит на тепличні огірки утримується досить високий, що також надає додаткову підтримку цінам", – йдеться у повідомленні. .

Крім того, наголошується, не допомагає зняти навантаження на ринку тепличних овочів і продукція відкритого ґрунту. Так, її пропозиція цього тижня суттєво скоротилася – через спекотну і суху погоду, що встановилася, практично на всій території України.

Які ціни на огірки в Дніпрі

Для господинь, які ще не встигли замаринувати чи законсервувати огірки, продавці радять не затягувати. За їхніми словами, сподіватись, що ціни впадуть на грунтовий огірок, сподіватись уже не варто. Спека зробила свою недобру справу, тому цін по 20 чи по 30 гривень не чекайте.

Станом на 22 липня в Дніпрі огірки на ринку коштують від 40 - 60 гривень. А для консервування невелички карнішончики впевнено тримають ціну. За них готуйтесь віддати від 80 до120 гривень за кіло. Такі ціни на огірки сьогодні в Дніпрі не лише на Озерці.

Нагадаємо, раніше ми писали

В Україні різко впала ціна на картоплю: за скільки продають у Дніпрі