Капуста по-грузинськи: смачна заготівля на зиму без зайвих клопотів

Шукаєте легкий і смачний рецепт консервації? Капуста по-грузинськи - це саме те, що вам потрібно! Мінімум зусиль, а результат перевершить усі очікування. Хрусткі овочі, ароматний розсіл - ідеальна закуска до будь-якої страви, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Капуста - 1,5 - 2 кг.
Морква - 1 - 2 шт.
Буряк - 2 шт.
Часник - 1 головка.
Перець чилі - 3 шт.

Для розсолу

Вода - 1 л.
Сіль - 1,5 ст. л.
Цукор - 5 ст. л.
Перець горошком - 5 шт.
Перець запашний - 5 шт.
Лавровий лист - 2 шт.
Гвоздика - 2 шт.
Олія рослинна - 50 мл.
Оцет (9%) - 80 мл.
Прованські трави - 1/2 ч. л.

Приготування

  1. Нарізаємо капусту, моркву, буряк, викладаємо у відро шарами: капуста - морква - часник - за бажанням перець чилі, повторюємо, поки не закінчаться інгредієнти.
  2. Для розсолу до води додаємо сіль, цукор, ароматні спеції, доводимо до кипіння, виливаємо оцет та рослинну олію, киплячим розчином заливаємо наші овочі, прикриваємо тарілкою в контакт, ставимо на гніт при кімнатній температурі на добу. Перекладаємо в банки, зберігаємо в холодильнику. Вже можна куштувати.

Також раніше ми писали Солодкий початок дня: яблучні кільця в листковому тісті