Китайські секрети: 2 хитрі способи висівання моркви, які гарантують багатий урожай

Мрієте про грядку соковитої, солодкої та великої моркви? Забудьте про стомлююче проріджування та ризик пошкодити ніжні паростки! Спробуйте два хитрі "китайські" способи висівання, які гарантують рясний урожай та заощадять ваш час, повідомляє Дніпровська порадниця.

Перший спосіб

Спочатку потрібно перекопати ґрунт і додати до нього добрива (наприклад, чудовим вибором для моркви буде суперфосфат, фітоспорин чи перегній). Культурі таке підживлення точно припаде до душі і вона потішить вас підвищеним урожаєм та відмінними смаковими якостями коренеплодів.
Тепер візьміть звичайний туалетний папір, розріжте його на неширокі смуги і приклейте насінини моркви на оптимальній відстані одна від одної за допомогою клейстера. Підготовте борозни на грядці і просто викладіть смужки паперу з насінням.
Вже після перших паростків ви побачите, що проріджувати моркву не потрібно. А це — значно заощаджує час. Більше того, весняні бур'яни буде набагато простіше виполювати без шкоди насадженням.

Другий спосіб

Він використовується в тому разі, коли потрібно додатково захистити насіння. Візьміть пластикову пляшку на 0,5 літрів, насипте в неї той обсяг насіння, який потрібен для висаджування на одній грядці.
Додайте в пляшку пил і добре потрусіть її. Завдяки такому способу насіння рівномірно розподілиться. Тепер можете просто спокійно насипати суміш в борозенки.
Який би спосіб висаджування ви не вибрали, рекомендовано додатково перед висіванням полити грядку розчином з березового дьогтю. На 10 літрів води вистачить 1 чайної ложки.

Також раніше ми писали Король королів: цей сорт помідорів жодного разу не підвів. Корисні поради дачникам та городникам