Класика, що завжди в тренді: сосиски в тісті – улюблена випічка на всі часи
Сосиски в тісті – це не просто випічка, це символ дитинства, затишку та швидкого перекусу. Вони однаково улюблені як дітьми, так і дорослими, а їхній аромат здатний викликати приємні спогади. Як приготувати сосиски в тісті, розповість Дніпровська порадниця.
Інгредієнти:
250 мл теплого молока.
2 ст.л. цукру.
1 ч.л. солі.
10 г сухих дріжджів.
1 яйце.
80 г розтопленого масла.
500-530 г борошна.
12-14 сосисок.
1 яйце + 2 ст.л. молока.
Приготування:
1. До теплого молока додати сіль, цукор, дріжджі, вимішати вінчиком і залишити на 15-20 хвилин.
2. Окремо у мисці збити вінчиком яйце, влити масло(негаряче!), вимішати і додати опару.
3. Після цього в кілька етапів всипати просіяне борошно і замісити тісто, добре вимісити, прикрити і залишити на 1-1,5 години.
4. Розкачати тісто, приблизно товщиною 0,5 см. Розрізати на смужки і обгорнути тістом сосиски.
5. Перекласти на пергамент, прикрити і залишити на 25-30 хв у теплому місці.
6. Змастити яйцем з молоком.
7. Випікати при температурі 180-190 градусів 25 хв.