Коли можна квасити капусту в березні 2024. Календар сприятливих і несприятливих днів

Квашена капуста - це не просто апетитна та хрустка закуска, але й джерело вітамінів та корисних бактерій, необхідних для нашого організму. Як квасити капусту за місячним календарем у березні 2024 року: секрети хрусткої та смачної закуски. Про це розповість Дніпровська порадниця.

Вирішили заквасити капусту самостійно? Зробіть це за місячним календарем, адже фази Місяця суттєво впливають на результат!

Ось кілька сприятливих днів для квашення капусти в березні 2024 року:

Езотерики стверджують, що найкращий час для квашення капусти - це висхідний Місяць. Саме в цей період активізуються бактерії, що відповідають за бродіння, роблячи капусту хрусткою, соковитою та максимально корисною.

Натомість у період спадного Місяця квасити капусту не рекомендується. Активність бактерій знижується, що може призвести до м'якої, водянистої та несмачної закуски.

Щоб капуста вийшла смачною, хрусткою та довго зберігалася, важливо правильно вибрати день для квашення за місячним календарем. Робити це краще, коли Місяць перебуває в активних знаках для заготівлі капусти.

Сприятливі дні для квашення капусти

У березні сприятливими днями за місячним календарем будуть: 13 та 14 березня. Це період висхідного Місяця у Тельці.

Другим вдалим періодом буде 15 та 16 березня, це висхідний Місяць у Близнюках.

17, 18, 19 березня також можна квасити капусту. Це період висхідного Місяця у Раці.

Засолена у ці дні капуста буде соковита, поживна, смачна та збереже усі цінні речовини.

Коли не можна квасити капусту в березні 2024

Не рекомендується квасити капусту у дні спадного Місяця, а також у дні молодика та повні.

У березні 2024 року несприятливими днями для квашення капусти будуть 10 та 25 березня. Вона може втратити свої корисні властивості та швидко зіпсуватися

Окрім сприятливих днів, важливо також дотримуватися правильного рецепту та технології квашення капусти.

Яку капусту брати для квашення:

  • Вибирайте свіжу, щільну капусту білих сортів.
  • Добре помийте капусту та інші інгредієнти.
  • Використовуйте чисту посудину.
  • Дотримуйтесь пропорцій солі та інших спецій.
  • Забезпечте капусті оптимальні умови для бродіння: прохолодне темне місце.
  • Регулярно проколюйте капусту дерев'яною шпажкою.
  • Завдяки цим порадам ви зможете приготувати смачну та хрустку квашену капусту, яка буде радувати вас протягом всієї зими!

А які ваші секрети квашення капусти? Діліться ними в коментарях!

Нагадаємо, раніше ми писали

Жульєн у лаваші: хрустка скоринка, ніжна начинка та аромат зелені