Коли не можна виносити сміття з дому. Народні прикмети та забобони

Питання, коли виносити сміття, може здатися дріб'язковим, але для багатьох людей воно має неабияке значення. Існує безліч народних прикмет та повір'їв, пов'язаних з винесенням сміття. Але чи є в них раціональне зерно? Давайте розберемося разом. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Існує багато прикмет пов'язаних з викиданням сміття увечері. Згідно з багатовіковими повір'ями на прихильників вечірнього прибирання  чекають відьми, незадоволені домовики, втрата грошей, достатку, а також всілякі інші нещастя.

Розбираємось, чому повір'я кажуть забороняють виносити сміття після заходу сонця:

Виносити сміття радять до того, як сонце заховається за горизонтом. Якщо винести сміття після заходу сонця, ви ризикуєте порушити грошову енергію. Після заходу сонця настає час спокою і тиші, життєва енергія сповільнюється і не поповнюватиметься новими ресурсами.

У давнину пращури вважали, що виносячи увечері непотрібні речі з дому, люди привертають до себе увагу нечистої сили, які шукає викинуті предмети для своїх темних справ.

Кожен народ має свої вірування щодо того, як винесення сміття впливає на добробут сім’ї та дому. Усі народи однаково впевнені, що сміття потрібно виносити лише вдень. Інакше є ризик винести разом із ним достаток та щастя, а також спровокувати непередбачену ситуацію, яка точно не доведе до добра.

Згідно зі стародавніми повір'ями, у темний час доби виходить нечиста сила, яка шукає, як би нашкодити необережним людям. Тим, хто виносить сміття, загрожують неприємності у вигляді сварок та конфліктів у сім'ї, а також проблеми у спілкуванні зі співробітниками, начальством та близькими людьми.

Сміття, неприбране до вечора може образити домовика, який оберігає будинок, допомагає господарювати та відганяє від дому та сім'ї будь-яке зло. Якщо недбайливі господині не подбали про порядок і залишили сміття до вечора, домовик може образитись та залишити будинок без свого заступництва.

У темний час доби відьми чи злі духи могли викрасти речі і навести псування на здоров'я чи навіть смерть. З цієї ж причини не викидали нігті та волосся, вважалося, що їх потрібно спалювати чи закопувати в землю.

Згідно з фен-шуй, якщо виносити  сміття вечорами, можна позбавитись фінансового успіху, щастя і везіння. Позбавити себе удачі можна відразу, а ось повернути добробут буде досить складно. Китайці вважали, що, залишити дім не прибраним  це порушити перебігу життєвої енергії ци. В Україні завжди існувало повір'я, що після заходу сонця разом зі сміттям з дому можна винести достаток, добробут та щастя.

Залишати сміття на ніч теж не рекомендувалося – захисники будинку могли образитися та піти. Чи можна уникнути біди? Якщо дуже потрібно терміново позбутися сміття, існують всілякі приказки, як нейтралізувати негативні наслідки. Для цього на порозі будинку, варто промовити: "Непотрібне з дому виношу, потрібне залишаю. Щастя та удачу в будинку зберігаю" або "Виношу непотрібне з дому, а щастя та достаток залишаю".

В сучасному світі люди намагаються не виносити сміття через інші, раціональні причини, в основному через обережність: 

У темний час доби простіше потрапити у неприємну ситуацію, зокрема зіштовхнутися зі зграєю бездомних собак.

Взимку похід з важким пакетом може призвести до падіння на слизькому льоду, а осіннього вечора можна запросто потрапити в калюжу. 

До народних прикмет можна ставитися по-різному. Але той факт, що в них вірять мільйони людей, заслуговує на увагу. Прикмети ґрунтуються на багатовіковому досвіді наших предків, їх спостережливості та традиціях. 

Нагадаємо, раніше ми писали

Що зірки пророкують на останній місяць літа: гороскоп на серпень для всх знаків Зодіаку