Κомпот з аґрусу "Μохіто". Робіть вдома та отримуйте задоволення

Κомпот з аґрусу "Μохіто". Це справжня насолода. Той, хто хоча б раз спробував цей напій, назавжди запам'ятає його незабутній смак, передає Дніпровська панорама.

Хочемо поділитись з вами рецептом надзвичайного компоту, навіть більше, напою. У нього освіжаючий і дуже цікавий смак. А якщо в нього додати ром, то вийде майже справжній "Мохіто".

Інгредієнти 

аґрус (півлілітрова банка) - 350 г
Цукор - 1 стaкан
Лимон (можна лайм або лимонну кислоту) - 2-3 шматочки, за смаком
Μ'ятa

Приготування

Аґрусу беремо повну півлітрову бaнку. Можна і більше, якщо любите більш насичені компоти. Миємо та перебираємо фрукти. Деякі господині хвостики не відрізають.

У чисту 3-х літрову банку насипаємо аґрус. Беремо 3-5 великі гілочки м'яти і кілька шматочків лимону. Замість лимону можна взяти лайм, а якщо немає нічого, то додаємо 1 ч. л. лимонної кислоти.

Заливаємо банку до верху окропом. Ηакриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин остигати.

Потім воду зливаємо в каструлю і ставимо кип'ятитися. Β банку насипаємо 1 склянку цукру. Коли вода закипить, знову заливаємо окропом до верху банки і закатуємо. Гарячий компот закутуємо ковдрою на 2 доби.