Кому не можна їсти зелений борщ

На жаль, смачний і поживний зелений борщ корисний не усім, оскільки щавлева кислота може негативно вплинути на організм. 

Зелений борщ – це не лише смачна, але й корисна страва, багата на вітаміни та мікроелементи. Проте, як і будь-яка інша їжа, він має свої протипоказання. Кому слід вживати страву з обережністю чи навіть відмовитись від цієї страви. Про це повідомляє Дніпровська порадниця. 

Кому слід утриматися від зеленого борщу:

Людям із захворюваннями нирок: Щавель, який є основним інгредієнтом зеленого борщу, містить щавлеву кислоту. Вона може утворювати оксалати, які, у свою чергу, здатні спричинити утворення каменів у нирках.
Тим, хто страждає на подагру: Щавлева кислота також може погіршити симптоми подагри, оскільки сприяє накопиченню сечової кислоти в організмі.
Людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту: Зелений борщ може подразнювати слизову оболонку шлунка та кишечника, особливо при гастриті з підвищеною кислотністю, виразці шлунка та дванадцятипалої кишки.
Людям із ревматоїдним артритом: Вживання продуктів з високим вмістом оксалатів може погіршити симптоми ревматоїдного артриту.
Дітям до 5 років: Щавель містить багато кислот, які можуть бути шкідливими для дитячого організму.

Важливо!

Щоб пом’якшити вплив щавлевої кислоти, додайте до зеленого борщу сметану. Також не варто використовувати старе листя рослини.