Королівська ватрушка за 10 хвилин. Сирний пиріг за рецептом моєї матусі з'їдять до останньої крихти

Королівська ватрушка за 10 хвилин. Сирний пиріг за рецептом моєї матусі розметуть до останньої крихти. Сьогодні приготуємо смачний сирний пиріг - дуже смачний, ніжний та легкий. Записуйте рецепт. Виходить така смакота, що всі домашні та гості з'їдять ласощі до останньої крихти, передає Дніпровська панорама.

Приготування:

Для тіста

борошно - 1,5 склянки (~150-160 г),
цукор - 0,5 склянки,
вершкове масло - 100-125 г,
розпушувач - 1 чайна ложка

Для сирної начинки:

сир - 450-500 г,
сметана - 0,75-1 склянка,
яйця – 3 шт,
цукор - 0,5 склянки або до смаку,
ванільний цукор - 1 чайна ложка,
родзинки, нарізані маленькими кубиками або соломкою сухофрукти – за бажанням.

Приготування:

Розм'якшене вершкове масло розтерти із цукром. Борошно змішати з розпушувачем і додати в масло. Всі інгредієнти перемішати руками – має вийти борошняна крихта – це і є тісто.

Сир розім'яти вилкою або протерти за допомогою занурювального блендера. До сиру додати сметану, яєчні жовтки і добре перемішати. Білки збити з цукром у щільну піну, щоб при нахилі миски білки не виливали.

З'єднати збиті білки з сирною масою і акуратно перемішати. У форму для випічки або на лист насипати 2/3 тіста. Зверху викласти сирно-білкову масу і посипати сир тістом, що залишилось.

Випікати пиріг у розігрітій до 180 ° С духовці ~ 25-30 хвилин.

До речі, його можна робити з яблуками, вишнею чи сливами, теж дуже смачно! Кладете порізані часточками фрукти, наприклад, сливу, якщо кислувата, то посипаєте цукровою пудрою, зверху так само як і в рецепті 1/3 тіста..теж саме з вишні, попередньо вийнявши кісточки.

Смачного!