Краківський сирник. Як приготувати вдома легендарний пиріг

Краківський сирник - це відомий польський десерт й справжній подарунок для шанувальників сирної випічки. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти

  • Сир 600 г
  • Яйце 5 шт.
  • Вершкове масло 140 г
  • Цукрова пудра 160 г+6-8 ст.
  • Ванільний екстракт 1 ч.л.
  • Крохмаль 1 ст.
  • Родзинки 50 г
  • Борошно пшеничне 125 г
  • Сіль щіпка
  • Лимон

Приготування

  • Половину масла перетерти з борошном до дрібної крихти.
  • Додати 1 яйце і 60 г цукрової пудри, сіль, ваніль, перемішати і зібрати тісто в грудку,
  • Відправити в холодильник на 20 хв.
  • Сир змішати зі 100 г цукрової пудри, 4 жовтками та м'якою олією.
  • Тісто розподілити по дну форми з пергаментом, розрівняти, сформувати борт,.
  • Випекти в гарячій духовці при 180 градусів 12-15 хвилин. Духовку не вимикати.
  • Як тільки дістали основу із духовки, збити білок.
  • Білок і сир з'єднати з промитими і змішаними із крохмалем родзинками, розрівняти на основі, випікати 40-60 хв.
  • При необхідності в кінці зменшити температуру у духовці.
  • Сік лимона змішати з| цукровою пудрою до кремоподібної консистенції, розподілити зверху пирога, остудити у формі.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт за 15 хвилин без духовки та без печива.