Краківський сирник. Як приготувати вдома легендарний пиріг
Краківський сирник - це відомий польський десерт й справжній подарунок для шанувальників сирної випічки. Про це повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнти
- Сир 600 г
- Яйце 5 шт.
- Вершкове масло 140 г
- Цукрова пудра 160 г+6-8 ст.
- Ванільний екстракт 1 ч.л.
- Крохмаль 1 ст.
- Родзинки 50 г
- Борошно пшеничне 125 г
- Сіль щіпка
- Лимон
Приготування
- Половину масла перетерти з борошном до дрібної крихти.
- Додати 1 яйце і 60 г цукрової пудри, сіль, ваніль, перемішати і зібрати тісто в грудку,
- Відправити в холодильник на 20 хв.
- Сир змішати зі 100 г цукрової пудри, 4 жовтками та м'якою олією.
- Тісто розподілити по дну форми з пергаментом, розрівняти, сформувати борт,.
- Випекти в гарячій духовці при 180 градусів 12-15 хвилин. Духовку не вимикати.
- Як тільки дістали основу із духовки, збити білок.
- Білок і сир з'єднати з промитими і змішаними із крохмалем родзинками, розрівняти на основі, випікати 40-60 хв.
- При необхідності в кінці зменшити температуру у духовці.
- Сік лимона змішати з| цукровою пудрою до кремоподібної консистенції, розподілити зверху пирога, остудити у формі.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт за 15 хвилин без духовки та без печива.