Куди звертатися постраждалим від ракетної атаки по Дніпру 2 вересня: адреси

Дніпрянин Володимир Вербицький був у себе вдома, коли пролунали вибухи.

«Голосно дуже. Від другого вибуху почали вилітати вікна у багатоповерхівці. Десь балкони понівечило. Відбувся переляком», — поділився чоловік.

Володимир з іншої вулиці з родиною теж був удома. Збиралися спати.

«Вікна були відчинені, ми добре чули цю атаку. Вибухова хвиля пройшла, скло не вибило. Якісь металеві запчастини на вікні випали. Та й все. Але родина та тварини — перелякані», — сказав чоловік.

Також вибиті 17 вікон у дитячому садочку.

«На момент вибуху у дошкільному закладі була охоронниця. Вона неушкоджена, але дуже злякалася. Одразу зателефонувала мені й сказала, що вибило вікна. Садочок у нас на дистанційному навчанні», — прокоментувала Олена Ревенок, директорка дитсадка.
Також постраждали два навчальні заклади: у ліцеї пошкоджено  21 вікно ( 83 м2), у гімназії — 2 двері (11 м2), 21 вікно (43,3 м2. Із них 11,5 м2 — склопакети, 31,8 м2 — вікна). У філіалі гімназії – 2 вікна ( 3,69 м2) та одні двері (6 м2).

Станом на ранок також понівечені 15 будинків комунальної власності. Щодо вибитих вікон у домах — мешканці можуть звертатися за телефоном: 0675342447.

«Це 12 будинків комунальної власності та 3 — ОСББ. У будинках комунальної власності нарахували 51 вибите вікно. На 4 будинках підняло вибуховою хвилею шиферний дах та поклало на місце. Тобто з першого погляду це непомітно, але є проблеми й буде ремонт. Наголошу, «Жилсервіс-5» замінює тільки вибиті вікна. Щодо іншого майна, то треба подаватися на «єВідновлення», — зазначив головний інженер КП «Жилсервіс-5» Дніпровської міської ради Олександр Степаненко.

«єВідновлення» — це державна програма з підтримки всіх українців, чиє житло зазнало пошкоджень або повністю зруйновано через ракетний терор рф.  
Подати заявку можна онлайн – через портал Дія (https://erecovery.diia.gov.ua/). Там слід описати руйнування та прикріпити документи.

З описом руйнувань майна та збором необхідних для реєстрації документів дніпрянам допомагають у районних адміністраціях Дніпровської міської ради.

«Якщо постраждали приватні будинки, треба викликати поліцію, а потім із відповідним актом звернутися до Лівобережної адміністрації по вул. 20-річчя Перемоги, буд. 51. Консультацію можна отримати за номером:  (056) 767-09-43. Пн. - Чт.: 09:00 - 17:00; Пт.:  09:00 - 15:45. Для мешканців будинків ОСББ та комунальної форми власності ми розвісимо на будинках оголошення з телефонами та інформацією, куди звертатися», — підкреслив заступник голови Лівобережної адміністрації Дніпровської міськради Олег Лохмаков.

До того ж унаслідок ворожого удару по Дніпру 2 вересня до міської лікарні надійшов 37-річний чоловік з переломом кінцівки. Він отримав всю необхідну допомогу та перебуває під наглядом лікарів.