Квіткова терапія: кімнатні рослини для поліпшення сну

Всі ми знаємо, як важливо добре висипатися. Міцний сон покращує нашу працездатність, настрій та загальне самопочуття. Проте, у сучасному світі, де панує стрес і постійний поспіх, багато людей страждають від безсоння. На щастя, існує простий та доступний спосіб покращити якість сну - кімнатні рослини. Деякі з них володіють дивовижною властивістю: очищати повітря, знімати стрес та налаштовувати на міцний сон, повідомляє Дніпровська порадниця.

Ось декілька кімнатних рослин, які стануть вашими союзниками у боротьбі за здоровий сон.

Лаванда

 кімнатні рослини для поліпшення сну

Цю чудову квітку можна вирощувати не лише на вулиці, а й у кімнаті. Її легкий, приємний аромат сприяє розслабленню, знімає тривогу і покращує сон.

Гарденія

 кімнатні рослини для поліпшення сну

Її ніжний аромат має заспокійливий ефект, знімає стрес і напругу. Крім того, гарденія зволожує повітря, що також сприятливо впливає на сон.

Спатифілум

Ця популярна рослина не лише прикрасить вашу спальню ефектним цвітінням, але й очистить повітря від шкідливих газів. Дослідження показали, що спатифілум може покращити якість сну на 20%.

Кімнатний жасмин

 кімнатні рослини для поліпшення сну

Його солодкий аромат знімає втому і налаштовує на міцний сон. Крім того, жасмин володіє антибактеріальними властивостями, що додатково сприяє здоровому мікроклімату в спальні.

Також раніше ми писали Оживіть дитячу кімнату зеленню: безпечні та корисні кімнатні рослини