Лобіо з горіхами: смачний і поживний рецепт для тих, хто постить
Лобіо — популярна страва на Кавказі, яка є національним надбанням Грузії, Вірменії та Абхазії. Існує безліч варіантів його приготування. Робити лобіо можна як зі звичайної відвареної, так і зі стручкової квасолі. Вживати можна як у гарячому вигляді, так і як холодну закуску, а також як самостійну другу страву, повідомляє Дніпровська порадниця.
Лобіо дуже поживне, смачне, багате на білки і вуглеводи. Завдяки тому, що в страві багато горіхів, цілком можна обійтися й без м'яса. Що важливо для тих, хто постить.
Інгредієнти
0,5 кг зеленої спаржевої квасолі (у мене заморожена),
1 склянка волоських горіхів,
1 червона цибулина,
3-4 зубки часнику,
хмелі-сунелі,
коріандр,
куркума,
400-500 мл води,
сіль,
мелений червоний перець,
2 ст. л. винного або бальзамічного оцту.
Приготування
- Стручки (не розморожувати!) залити окропом, варити 8-10 хвилин до напівм'якості (важливо не переварити!). Потім відкинути на сито й облити холодною водою.
- Дрібно потовкти або нарубати ножем горіхи.
- Цибулю та часник дрібно нарізати. икласти на сковорідку горіхи, сіль і спеції. Злегка підсушити, постійно помішуючи.
- Влити в сковорідку з горіхами олію, додати цибулю та часник. Злегка обсмажити.
- Влити воду та тушкувати хвилин 7-10.
- Залити горіховим соусом квасолю, ретельно розмішати і проварити 5-7 хвилин. Соусу повинно бути досить багато, щоб квасоля в ньому злегка плавала.
Також раніше ми писали Сало, яке ви ще не куштували: маринад, що зробить його ніжним та запашним