Сало, яке ви ще не куштували: маринад, що зробить його ніжним та запашним

Сало - це не просто продукт, це частина нашої культури, традицій та гастрономічної спадщини. Існує безліч рецептів приготування сала, але сьогодні ми поділимося з вами одним особливим, завдяки якому воно виходить ніжним та дуже ароматним. Як приготувати мариноване сало, розповість Дніпровська порадниця. 

Секрет цього рецепту - у маринаді. Саме він надає салу неповторний смак та аромат.

Рецепт приготування сала по-домашньому дуже простий

Інгредієнти:

Свіже сало 1,5 кг.;
Питна вода 1 л.;
Морська сіль 5 ст. л.;
Лавровий лист 5 шт.;
Зубки часнику 5 шт.;
Чорний перець горошком:
Білий перець мелений.


сало2

Спосіб приготування:

Чисту воду прокип’ятіть, додайте солі та залиште охолоджуватись.
Пропустіть через прес зубки часнику, розтовчіть в ступці горошини перцю, лавровий лист поламайте на шматки та все покладіть до розсолу й дайте добре настоятися.
Свіже свиняче сало поріжте на довільні шматки, вкладіть в будь-яку ємність та налийте зверху розсіл, кришкою накривати не потрібно.
Перенесіть ємність з салом до холодильника на 72 години.
Потім мариноване сало дістаньте, дайте обсохнути та притрусіть спеціями.
Загорніть кожний шматок у харчову фольгу та покладіть на зберігання в морозильну камеру.
Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали

Котлети з відвареної курячої грудки: ніжні та корисні