Мариновані овочі по-корейськи: покроковий рецепт
Якщо ви любите корейські салати, цей рецепт просто зобов'язаний з'явитися у вашій кулінарній книзі. Він не вимагає складних інгредієнтів: цвітна капуста, морква, перець та цибуля. Весь секрет у техніці: швидке варіння, тонка нарізка і, головне, заливка овочів олією, підігрітою разом із часником, цукром, оцтом та ідеальним набором прянощів. Готується за 15 хвилин, а маринується — поки ви спите, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
цвітна капуста – 700 г.
морква (невелика) – 2 шт.
болгарський перець – 1 шт.
цибуля червона – 1 шт.
часник свіжий – 2–3 зубчики.
оцет (6%) – 1,5 ст. л.
соняшникова олія – 8 ст. л.
часник сушений – 0,5 ч. л.
коріандр – 1/2 ч. л.
чорний перець – 1/2 ч. л.
солодка паприка – 1/2 ч. л.
гостра паприка – 1/2 ч. л.
цукор – 1 ч. л.
сіль – 1 ч. л.
Приготування
- Цвітну капусту розділити на невеликі суцвіття (як на відео). Чим дрібніше, тим яскравіший смак.
- Відварити рівно 1,5–2 хв., охолодити. Перець, цибулю та моркву нарізати тонко. Додати до капусти всі овочі, спеції, оцет і підігріту до гарячого стану олію. Залишити в холодильнику на ніч.
Також раніше ми писали Як приготувати ароматний салат із зелених помідорів та овочів на зиму