Масляне роздолля: топ-5 рецептів млинців, від яких потечуть слинки
На Масляну стіл ломиться від страв, але головною стравою трапези по праву вважається млинець - рум'яний, ароматний, із запалу з жару. Секретів приготування найсмачніших млинців безліч, а начинки для них – на будь-який смак: від солодких до ситних.
У цій статті Дніпровська порадниця зібрала для вас 5 незвичайних рецептів млинців, які можна приготувати на Масляну.
Млинці на вершках по-американськи
Інгредієнти:
3 яйця;
500 мл вершків 10-відсоткових;
300 г борошна;
6 ст. л. цукру;
сіль, ванілін та кориця – на кінчику ножа;
0,5 ч. л. соди;
сироп кленовий – до смаку.
Приготування:
- Відокремлюємо жовтки від білків, білки збиваємо із сіллю. Жовтки змішуємо з цукром, ваніліном, корицею, туди ж – соду, порціями додаємо вершки та борошно, розмішуємо віночком. Додаємо в масу збиті білки.
- Нагріємо сковорідку та ополоником наливаємо тісто. Його не потрібно розподіляти по всій поверхні, млинці вийдуть 10-12 см у діаметрі. Олія не використовується, тому що в тісті достатньо жиру для смаження.
- Подавати з кленовим сиропом.
Млинці у пляшці
Інгредієнти:
600 мл молока;
3 ст. л. рослинного масла;
2 яйця;
3 ст. л. цукру;
0,5 ч. л. солі;
10 ст. л. борошна з гіркою.
Приготування:
- Беремо 1,5-літрову пляшку від мінералки, вставляємо лійку і засипаємо борошно, цукор, сіль, заливаємо яйця, олію, молоко і закручуємо кришкою. Її просто потрібно добре потрясти. У пляшці дуже зручно розмішувати тісто!
- Сковороду поставити на вогонь, розжарити і додати кілька крапель рослинної олії.
- Наливаємо тісто на сковороду прямо з пляшки та печемо млинці! Це дуже зручно. До того ж, скрізь чисто, жодних крапель, що стікають із ополоника!
Млинці на воді
Інгредієнти:
600 мл води;
300 г борошна;
3 яйця;
по 0,5 год. л. солі, соди та лимонної кислоти;
2 ст. л. цукру;
1 ст. л. оливкової олії.
Приготування:
- У миску розбити яйця, збити міксером, додати|добавляти| 500 мл води, перемішати.
- Змішати у чашці 100 мл води з лимонною кислотою. Окремо у мисці змішати борошно, сіль, соду.
- Додати борошняну суміш у рідкі інгредієнти. Замісити тісто без грудочок міксером. Тісто має наполягати близько 20 хвилин. Потім додати воду із розчиненою лимонною кислотою, змішати міксером.
- Сковороду змастити за необхідності рослинною олією. Випікати млинці з обох боків, готові змастити вершковим маслом|мастилом|. Такі млинці підходять як для солодких, так і несолодких начинок.
Заварні млинці
Інгредієнти:
500 мл молока;
4 яйця;
2 ст. л. соняшникової олії;
220-250 г борошна;
1 ч. л. соди;
0,5 ч. л. винного оцту;
250 мл окропу;
10 г ванільного цукру;
дрібка солі;
2 ст. л цукру.
Приготування:
- У миску кладемо цукор, ванільний цукор, сіль та яйця, збиваємо віночком.
- Додаємо олію, 250 мл молока і перемішуємо.
- Всипаємо борошно і розмішуємо до консистенції густої сметани. Додаємо решту молока і перемішуємо.
- Соду окремо гасимо оцтом і одразу вливаємо в тісто, перемішуємо.
- Вливаємо відразу за содою крутий окріп і добре перемішуємо.
- Тепер смажимо млинці на добре розпеченій сковороді з двох боків.
Сирні млинці
Інгредієнти:
1,5 ст. молока;
2 яйця;
1 ст. борошна;
150 г сиру;
по 1 ч. л. солі, цукру та розпушувача;
2 ст. л. рослинного масла;
кріп - за смаком.
Приготування:
- Змішати тепле молоко з цукром, сіллю та яйцями. Додати просіяне борошно з розпушувачем.
- Сир натерти на дрібній тертці, додати|добавляти| в рідку масу. Потім додати дрібно порубану зелень та олію. Добре розмішати віночком.
- Випікати на змащеній маслом і розпеченій сковороді з двох сторін. Готовий млинець змастити вершковим маслом.
Також раніше ми писали Бісквітний рулет на 8 березня: весняний десерт для коханих