Масштабне відключення води у Дніпрі 2 квітня: у КП "Дніпроводоканал" повідомили причину

У неділю, 2 квітня, багато вулиць у місті залишилися без водопостачання через проведення аварійних робіт на насосній станції. У КП "Дніпроводоканал" докладно пояснили причину проведення робіт та термін поновлення подачі води абонентам. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Для виконання ремонтних робіт довелося повністю зупинити роботу Кайдакської насосно-фільтрувальної станції і скинути воду по всій протяжності промивного водоводу Д800.

Труба опинилася у дуже зношеному стані. Аварійний сегмент на воді Д800 вже замінили, але для його усунення знадобилося вирізати технологічне вікно для виварювання швів з середини труби. Зараз бригада зварювальників розпочала його відновлення. Загалом зварювальні роботи ведуться вже понад 12 годин.

Далі потрібен час на запуск самої станції (заповнення відстійників, фільтрів, резервуарів чистої води), потім піде заповнення міської системи.

Адміністрація КП "Дніпроводоканал" просить вибачення за надані незручності", - йдеться у повідомленні комунального підприємства.

У КП "Дніпроводоканал" також додали, що саму станцію планується запустити до кінця поточного дня.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі відбулося масштабне відключення води через зупинку насосних станцій.