Медики Дніпра врятували бійця, який після поранення переніс три інсульти, зупинку дихання та втратив руку

У Дніпрі медики врятували життя 22-річному бійцю з Ірпеня Георгію Раскалею. Після важкого поранення хлопець пережив три інсульти, зупинку дихання та втратив руку. Шансів на відновлення у нього було дуже мало. Хлопець докладає неабиякі зусилля і вже навіть почав ходити. Зараз він отримує необхідну терапію у Національному реабілітаційному центрі Незламні. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від Першого медичного об'єднання Львова.

Георгій Раскалєй став на захис України 19-річним - ще до того, як окупанти прийшли в його рідне місто. Новина про повномасштабне вторгнення застала молодого воїна на донецькому напрямку.

Він пригадує як його мати повідомила йому, що біля їхнього будинку стоїть ворожий танк. А в домі тоді була не лише мама воїна, а й сестра та двоє молодших братиків, найменшому було лише три рочки. Родині вдалося евакуюватися. 

Важке поранення Георгій отримав уже цьогоріч у травні в районі Бахмута. Ворожа міна влучила прямо в бліндаж, де був молодий боєць. Приліт - це останнє, що він пам’ятає про події того дня. Осколки посікли все тіло хлопця. На місці в нього стається три крововиливи у мозок. Першу допомогу Георгію надають побратими. Далі стабілізаційний пункт і лікарня Дніпра, де в захисника ще й зупиняється дихання. Праву руку, яку найбільше пошматували уламки міни, врятувати було неможливо, тож медикам довелося її ампутувати. В Дніпро до важко пораненого сина приїздить мама, відтоді вона весь час поруч, - йдеться у публікації.

Медикам вдалося вибороти у смерті життя молодогобійця. Коли хлопець прийшов до тями, то не міг навіть сидіти впродовж 20 секунд - не те, що ходити. 

При надходженні (до центру Незламні - ред.) стан пацієнта був складним. Георгій потребував сторонньої допомоги при пересуванні і обслуговуванні. Також його необхідна була корекція сну та інших фізіологічних процесів. Вже після 2 тижнів роботи нашої команди воїн зробив величезні успіхи. Він вже самостійно ходить без допомоги сторонніх. Щодня, активно займається із фізичними терапевтами і поступово фізіологічні процеси приходять в норму. Невдовзі він отримає протез та повернеться до повноцінного життя, - каже лікар Андрій Андрош.

Одужати хлопцю допомагає його сила волі та підтримка мами. 

Мої заняття починаються о 8 ранку, а закінчуються о 4 вечора. Лікарі сказали мені: те, що я зможу вирвати за пів року - те і буде моє. Бо далі нейропластичність мозку зменшується, тому я й працюю за десятьох, - каже Георгій.

Нагадаємо, раніше ми писали, як амброзія допомагає бійцям тероборони Дніпра на нулі.