Мешканці ОСББ у Дніпрі облаштували станцію зарядки електрокарів (Фото)

У Дніпрі мешканці ОСББ "І. Мазепи-21" облаштували у дворі станцію зарядки електромобілів. Цьому неабияк зрадів пан Рідван, власник електрокара. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міську раду.

0x0 (4)

"Раніше доводилось заряджатись на автовокзалі, але там зарядна станція не завжди працює, часто велика черга. Зараз зручно, що станція поруч з будинком, просто залишаю авто на ніч. Якщо автомобіль повністю розрядився, для повної зарядки необхідно приблизно 8 годин, тож ночі для цього вистачає", – розказав мешканець ОСББ "І. Мазепи-21".

0x0 (2)

Двоє мешканців будинку мають електрокари. Вони й ініціювали встановлення зарядної станції, розповів Ігор Нікітін, голова ОСББ "І. Мазепи-21":

"Від будинкових мереж ми провели дріт на вулицю, встановили розетку для зарядки автомобіля та окремий лічильник. Вартість витраченої електроенергії мешканці окремо сплачують на рахунок ОСББ".

0x0 (3)0x0 (5)

Встановлення станцій зарядки коштом ОСББ поки рідкість. Втім популярність екоавтомобілів зростає, тож подібних проєктів ставатиме більше, вважає Владислав Макарець, начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради:

"Встановлення таких портативних станцій зарядки зазвичай не потребує додаткових дозволів від електрокомпаній на збільшення потужності на будинок. Станція вписується в надані ліміти споживання. Якщо така потреба виникає, ми консультуємо щодо отримання дозвільних документів". 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі піклуються про людей поважного віку та людей з інвалідністю у віддалених районах міста.