"Ми слідкуємо за ситуацією та готові до будь-яких сценаріїв", - заступник мера Лисенко про ситуацію зі зливою та паводком у Дніпрі

У Дніпрі з минулого тижня почав підійматись рівень річки Дніпро. Через це у декількох районах міста фіксується підтоплення. Станом на 18 квітня рівень у річці Дніпро піднявся на 1 метр вище звичайного рівня. Проте тоді застуник міського голови Дніпра Михайло Лисенко зауважив, що це не критично, але є побоювання щодо якості роботи зливових колекторів у разі дощу. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

"Якщо рівень у річці Дніпро буде підвищуватись, у нас може перестати працювати зливова каналізація, бо буде штучний підпір води. Вода з дощеприймачів не зможе потрапляти у річку Дніпро", - зазначив Михайло Лисенко.

Через зливу, яка почалась від ранку 20 квітня, комунальники вже почали фіксувати погану прохідність води у зливові колектори. Паводок у річці Дніпро заважає нормальному виходу води зі зливових колекторів.  До того ж, у разі довготривалого підвищення рівня води у річці, також є загроза пійдому рівня ґрунтових вод в АНД та Новокодацькому районах Дніпра. Це, у свою чергу, може викликати підтоплення приватного сектору міста.

Наразі комунальники слідкують за ситуацією. На цей випадок вже є пропрацьований план дій.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що яхт-клуб Січ на Набережній Дніпра опинився у воді.