Місячний посівний календар на липень 2024 року: сприятливі та несприятливі дні

Місячний посівний календар на липень 2024 року: плануємо врожай за місяцем. Липень – це не лише середина літа, але й час активних робіт на городі та в саду. Щоб отримати багатий та якісний врожай, важливо правильно планувати свої дії. В цьому допоможе місячний посівний календар на липень 2024 року, який ґрунтується на багаторічних спостереженнях за впливом Місяця на ріст та розвиток рослин. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням ТСН.

Місячний посівний календар на липень 2024 року допоможе любителям городництва й садівництва ретельніше планувати свої роботи та отримати великий урожай.

Місячний календар на липень 2024 року: сприятливі та несприятливі дні
Саме місячний посівний календар можна назвати найбільш популярним і оптимальним методом вирахування сприятливих і несприятливих днів для робіт в саду і на городі. Здавна люди помітили, що всі живі організми живуть і розвиваються під впливом Місяця. Так вони дійшли висновку, що найгіршим періодом для городини є Молодик, а Місяць, який зростає, ніби витягує рослини за собою.

Враховуючи фази Місяця, для робіт у саду й на городі в липні 2024 року найкраще підійдуть: 1-4, 5, 7-13, 14-20, 22-31 числа. Використовуйте їх для висаджування, сапання, поливання, мульчування, обрізання тощо.

А ось зовсім несприятливими для городньо-польових і садових робіт будуть числа: 6 і 21 липня. Краще приділіть цей час своїм іншим справам.

Місячний посівний календар на липень 2024 року на кожен день
1,2 та 22-28 липня – садівники стверджують, що цей період є найкращим для того, щоб посадити коренеплоди (морква, буряк, картопля), цибулеві (цибулю і часник), різноманітну зелень (шпинат, зелену цибулю, кріп та інші), бобові (квасолю чи горох).

7-13 липня – можна пересаджувати, садити чи сіяти такі культури як гарбуз, баклажани, кабачки, фізаліс, томати, огірки, перець, дині і кавуни, капусту, патисони, а також займатися ягідними кущами і плодовими деревами.

10-20 липня – цей час вважається ідеальним, щоб займатися кімнатними рослинами, а також багаторічними і однорічними квітами на клумбі.

24-28 липня – городники наголошують, що саме в цей період потрібно звернути увагу на цибулинні і бульбові.

кабачки1

Важливі рекомендації

Посівний календар на липень 2024 року дасть змогу зорієнтуватись у сприятливих датах для посадки овочевих культур та посіву деякої зелені.

Влітку зазвичай садять овочі для отримання другого урожаю в році. Звісно, тільки там, де це дозволяють кліматичні умови. Якщо ви знаходитесь саме в таких регіонах, то можна зважити на такі моменти.

Посівний календар на липень 2024

У період з 1 по 3 липня, а також з 20 по 30 число, можна саджати квасолю, цибулю на зелень, сіяти кріп, петрушку, шпинат, моркву.
З 8 по 15 липня сприятливі дні для висадки помідорів, баклажанів, перцю, огірків, кабачків та патисонів.

Рекомендації щодо догляду за рослинами у липні:

Регулярно поливайте рослини, особливо в спекотну та суху погоду.
Проводьте прополювання та розпушування ґрунту.
Боротьба з шкідниками та хворобами.
Підгодовуйте рослини мінеральними та органічними добривами.
Прищипуйте верхівки пагонів, щоб стимулювати розгалуження.
Збирайте врожай в міру його дозрівання.
Дотримуючись рекомендацій місячного посівного календаря та доглядаючи за рослинами правильно, ви зможете отримати щедрий урожай овочів, ягід та фруктів, який радуватиме вас всю зиму.

Пам'ятайте: місячний календар – це лише порадник, і на результат роботи впливають також інші фактори, такі як погода, ґрунт, сорт рослин тощо.

Бажаємо вам успіхів у садівництві та щедрого врожаю!
 
Нагадаємо, раніше ми писали

Чи можна пересаджувати орхідею влітку: всі нюанси та поради