Мочені яблука. Як приготувати, якщо у вас немає дубової бочки

Мочені яблука – це закуска, яка відома уже не одне століття. Вона проста у приготуванні, бюджетна, не займає багато вільного часу, але попри це виходить смачною, ароматною та привабливою. Отже, сьогодні ми приготуємо мочені яблука за класичним рецептом, пропонує Дніпровська панорама.

Інгредієнти (на 3 літрову банку):

  • Яблука твердих сортів
  • 1 ст. л солі
  • 3 ст. л цукру
  • 2 шт. листа смородини
  • 1.5 звичайної води (не кипʼяченої)

Приготування:

На дно 3 літрової банки покласти листя смородини.

Заповнити банку яблуками.

Додати у банку сіль та цукор. Залити водою.

Закрити пластмасовою кришкою.

На 2 дні ставимо банки при кімнатній температурі. Потім виносимо у погріб. Через місяць яблука готові.

Коли у банках буде падати рівень води, то треба доливати воду, щоб яблука не темніли. 

Нагадаємо, раніше ми писали: Маринована капуста за добу. Чоловік просить готувати тільки за цим рецептом і жодного іншого не визнає