Мочені яблука. Як приготувати, якщо у вас немає дубової бочки
Мочені яблука – це закуска, яка відома уже не одне століття. Вона проста у приготуванні, бюджетна, не займає багато вільного часу, але попри це виходить смачною, ароматною та привабливою. Отже, сьогодні ми приготуємо мочені яблука за класичним рецептом, пропонує Дніпровська панорама.
Інгредієнти (на 3 літрову банку):
- Яблука твердих сортів
- 1 ст. л солі
- 3 ст. л цукру
- 2 шт. листа смородини
- 1.5 звичайної води (не кипʼяченої)
Приготування:
На дно 3 літрової банки покласти листя смородини.
Заповнити банку яблуками.
Додати у банку сіль та цукор. Залити водою.
Закрити пластмасовою кришкою.
На 2 дні ставимо банки при кімнатній температурі. Потім виносимо у погріб. Через місяць яблука готові.
Коли у банках буде падати рівень води, то треба доливати воду, щоб яблука не темніли.
Нагадаємо, раніше ми писали: Маринована капуста за добу. Чоловік просить готувати тільки за цим рецептом і жодного іншого не визнає