«Молодь Дніпра вражає»: у місті нагородили найактивніших юних волонтерів

У Дніпрі до Міжнародного дня волонтерів нагородили 64 молодих людей, які вже не перший рік підтримують волонтерський фронт. Серед них – Андрій Ачіпенок, який з 2014 року займається волонтерською діяльністю, і Ганна Самойленко, яка активно допомагає нашим воїнам з початку повномасштабного вторгнення, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

Андрій Ачіпенок у складі ГО «Save Animals Ukraine» евакуює поранених тварин з окупованих територій і завозить їжу для них на деокуповані території. Він також бере участь у вакцинації тварин від сказу і планує розпочати гуманний процес зменшення популяції тварин шляхом стерилізації.

Я вдячний за відзнаку від міста. Це – додаткова мотивація для мене, адже я розумію, що моя робота недарма. Я продовжу допомагати тваринам і після перемоги, адже проблема з безхатніми тваринами залишиться, – зазначив Андрій Ачіпенок.

Ганна Самойленко у складі ГО «Хелпери Дніпра» раніше волонтерила на різних заходах, а з початку повномасштабного вторгнення активно допомагає нашим воїнам. Вона готує їжу для військових, шиє одяг і допомагає з логістикою.

Такі заходи дуже необхідні, адже волонтерам потрібно завжди дякувати. Для них це мотивація не вигорати, а працювати далі задля нашої перемогти, – зазначила Ганна Самойленко.

В.о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Сергій Луденський зазначив, що нагородження було проведено для того, щоб підтримати волонтерів і подякувати їм за їхню важливу роботу.

Сьогодні ми відзначили тих, хто волонтерить не лише з початку повномасштабного вторгнення, а й з 2014 року. Це молодь, яка співпрацює з військовими, з містом, з переселенцями та допомагає нашим чотирилапим друзям. Їх нагородили подяками від міського голови, департаменту молодіжної політики, Молодіжного центру Дніпра та від різних громадських організацій. Я бачу по їх реакції, що їм важлива ця підтримка, бо волонтерська діяльність дуже часто призводить до вигорання. Тож важливо підтримувати волонтерів, аби дарувати їм мотивацію рухатись далі та разом працювати задля нашої перемогти, – зазначив Сергій Луденський.

Усього сьогодні відзначили 64 молодих волонтерів, з них 17 отримали Подяки   міського голови  Дніпра Бориса Філатова за вагомий внесок у волонтерський рух. 47 юних волонтерів отримали  подарунки та подяки від партнерських громадських організацій та благодійних фондів.

Також раніше ми писали Це був порив серця: відомий дніпровський волонтер встановив на свій автомобіль патріотичний номер