Танцювальний майданчик у парку Шевченка в Дніпрі: від 1936 року до наших днів (фото)

Танцювальний майданчик у парку Шевченка в Дніпрі був відкритий у 1936 році. Він був одним із перших танцювальних майданчиків у місті, пише Дніпровська панорама.

Майданчик був розташований у центрі парку, на березі Дніпра. Він був обладнаний бетонною підлогою, огорожею та лавками для глядачів.

У 1941 році, під час Другої світової війни, парк Шевченка був зруйнований. Танцювальний майданчик також був пошкоджений, але його вдалося відновити.

У 1950-х роках танцювальний майданчик був реконструйований. Він був перекритий навісом, а навколо нього були посаджені дерева.

У 1960-х роках танцювальний майданчик став одним із найпопулярніших місць у Дніпрі для проведення танцювальних вечорів. Тут виступали місцеві та зарубіжні музиканти, проводились конкурси краси та інші культурні заходи.

Про ті часи збереглась світлина з колекції С. Грицаєнко (вгорі).

Початок 1960-х. Парк імені Шевченка. Вхід на танцмайданчик. Колекція Грицаенко С.Г. - підписала свилину краєзнавець Олена Присягіна.

У коментарях люди роздивлялись знімок і відзначали, з якою витонченістю оформлений вхід: квіткові вазони, плафон на ажурній підвісці, огорожа із завитками.

Також згадували, як там відпочивали, або як їх, ще маленьких, брали з собою дорослі. Пригадали, що взимку там влаштовували ковзанку.

Загалом у ті часи було своєрідним трендом проводити вихідні у парках, кататися на лодках, прогулянкових катерах, переглядати фільми у дітніх кінотеатрах і ходити на дискотеки на танцпол.

Згадали навіть, що пізніше, поряд з танцювальним майданчиком був пивбар.

А от на початку минулого століття вхід до самого парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка (з 1790-х до 1925 року - це був Потьомкінський сад) був платним, і не для всіх.

На танцпол вхід також був платний - 10 копійок, але були й "зайці". Чере вхід не пропускали неповнолітніх, і вони цілими гронами звисали через паркан. Відповідальні за порядок регулярно звідти знімала "порушників".

У 1990-х роках танцювальний майданчик став занепадати. Він був пошкоджений внаслідок стихійних лих та браку належного догляду. І зараз є лише його залишки:

Нагадаємо, раніше ми писали: Будівля філармонії у Дніпрі: 100 років асиметричної краси (фото)