Це був порив серця: відомий дніпровський волонтер встановив на свій автомобіль патріотичний номер

5 грудня у всьому світі відзначають Міжнарожний день волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку під егідою ООН. Волонтерський рух в Україні почав інтенсивно розвиватися ще з 2014 року, з початку подій на Донбасі - люди почали відразу самоорганізовуватися та надавати допомогу нащим захисникам на Сході країни. А від початку повномасштабного вторгнення у 2022 році роль волонтерів у допомозі суспільству та армії взагалі є неоціненною. Як зізнається відомий волонтер із Дніпра Павло Медвідь, він хотів отримати для свого авто додатковий номер на патріотичну тематику, який би відображав ту діяльність, якою він зараз займається. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Паша Медвидь

Цифри на автономері як символ

Відомий дніпровський волонтер, директор Благодійного Фонду «Центр Допомоги переселенцям та Армії» Павло Медвідь вірить у нумерологію. Як він каже, його цифри – 4 та 7. Тому, коли він придбав свій перший автомобіль у 2007 році, то й номери на автівку він хотів підібрати для себе з такими цифрами. Але тоді ще не було відкритих реєстрів, й Павло не зміг підібрати для себе автомобільний номер з бажаними цифрами. Незважаючи на це, щаслива для нього цифра «4» все одно виходила, якщо скласти в сумі усі цифри на автономері, який був на його першому авто.

"Для мене номери на автомобілі важливі не стільки візуально, а як символ для мене особисто", – каже Павло.

Коли у 2019 році він купував свій другий автомобіль Suzuki Vitara, то тоді вже була можливість обрати бажаний номер. Павло мріяв тоді отримати номер 4477, але автономер з такою комбінацією був зарезервований іншою людиною. Дніпрянину пощастило і його бажання здійснилося – інший автовласник не забрав номера з резерву. Павло на загальних підставах тоді написав заяву в МРЕВ та отримав бажаний номер з двома четвірками та двома сімками.

Павло Медвідь

Додатковий номер на авто як відображення волонтерської діяльності

Вже коли з’явилася можливість, Павло Медвідь отримав додатковий індивідуальний номер на свій автомобіль Suzuki. Як зізнається директор благодійного фонду, це був порив серця: він хотів щось патріотичне, пов’язане з Україною, тією волонтерською діяльністю, якою зараз займається.

"На сайті МВС є така опція – можна ввести комбінацію букв або слово, і відразу побачити, вільний такий індивідуальний номер чи ні. Я ввів слово «ВОЛОНТЕР», і саме такий додатковий номер був ще ніким не зайнятий у Дніпропетровському регіоні".

З таким додатковим номером можна вільно пересуватися по території України, але для виїзду за кордон потрібно переставляти на авто основний державний номер. Зараз на сайті МВС кожний автовласник може перевірити, чи вільна бажана комбінація з введених символів саме в його регіоні. Додаток до основного державного номерного знака на авто – це можливість для кожного автовласника відображати свою особистість та діяльність. Для Павла Медвідя такий номер є не просто прикрасою, а й символом його волонтерської діяльності та патріотизму.