Мешканці Новомосковська обрали нову назву міста

У Новомосковську на Дніпропетровщині завершили голосування щодо нової назви міста. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міський голова Сергій Рєзнік, пише Дніпровська панорама.

Попри те, що голоси приймали протягом місяця на Платформі електронної демократії та у адміністративних будівлях міста, інтерес населення до цього питання виявився вкрай низьким.

За словами Рєзніка, участь в онлайн-голосуванні взяли 1309 людей із 70-ти тисяч, що проживають в місті. За результатами лідирує назва Новосамарськ. На другому місці — Самар.

Волевиявлення на платформі електронної демократії Е-dem показало, що інтерес населення до цього питання виявився вкрай низьким – в 70-тисячному місті проголосували лише 1309 людей. Лідирує назва Новосамарськ, на другому місці Самар, але розрив у голосах зовсім невеликий, — написав мер міста.

Результати голосування обговорять на депутатських комісіях. На грудневій сесії депутати міськради ухвалять рішення про нову назву, яку направлять на затвердження до Верховної Ради.

Голосування щодо нової назви у Новомосковську тривало з 3 листопада по 3 грудня. Обирали з трьох варіантів: Самар, Новосамарськ та Новоселиця.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі та області 4, 5, 6, 7 та 8 грудня масштабне відключення світла