Мріяв про F-16: в авіакатастрофі на Житомирщині загинув відомий український пілот "Джус" та ще двоє льотчиків

Напередодні Дня української авіації сталася трагедія – в небі над Житомирщиною зіткнулися навчально-бойовв літаки L-39, загинули троє льотчиків, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Повітряні сили України.

Із сумом повідомляємо, що 25 серпня 2023 року на Житомирщині сталася жахлива авіакатастрофа. Під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39

Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Триває розслідування.

Серед загиблих – відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний “JUICE”.

Висловлюємо співчуття рідним загиблих. Це болюча і непоправна втрата для всіх нас.

Також просимо обережно та з розумінням ставитись до термінів оприлюднення чутливої інформації, відповідно до встановлених процедур та етичних норм, - йдеться в повідомленні.

На авіакатастрофу відреагував командувач Повітряних сил Микола Олещук:

Жахлива авіакатастрофа на Житомирщині... Неможливо передати, яку біль відчуваєш у такі хвилини!.. Рідні та близькі прийміть мої щирі співчуття. Пілоти пішли у вічний політ і завжди житимуть у наших серцях! Тримаймося!, - зазначив Олещук.

Внаслідок авіакатастрофи загинув відомий український пілот Андрій Пільщиков із позивним "Джус". Він знаходився в одному із двох винищувачів, які зіткнулися у небі над Житомирщиною під час навчальних польотів. Загинуло ще двоє військових, чиї імена поки не називають.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі зросли ціни на свинину, а на сало впали