"Мушлі" - ідеальний десерт до чаю: легкий та смачний рецепт

Спробуйте цей чудовий рецепт печива "Мушлі", щоб насолодитися ніжним тістом та солодкою начинкою. Ці маленькі мушлі стануть ідеальною прикрасою вашого столу та подарують незабутні смакові відчуття, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти (для 30 шт):

350 г борошна
180 г холодного масла
100 г сметани
3 жовтка
дрібка солі

Начинка

3 білки 
дрібка лимонної кислоти
200 г цукру
~ 20 г крохмалю
ваніль
цукрова пудра для посипки

Приготування:

  1. Для тіста зʼєднуємо холодне масло, борошно і сіль, додаємо сметану і жовтки - змішуємо разом до гладкості. ділимо тісто на 30 частин (в грамах це 23-24 г) катаємо кульки, і охолоджуємо їх 1 годину.
  2. Як тісто охолоне - готуємо начинку. зʼєднуємо білки з цукром і збиваємо їх до стійких піків, наприкінці додаємо лимонну кислоту а як білки зібʼються - додаємо ваніль і крохмаль, перемішуємо лопаткою.
  3. Кожну кульку тіста злегка гріємо в руках, щоб вона була мʼякішою, тонко розкочуємо, викладаємо 1 ч.л. начинки і згортуємо як вареник, а потім надаємо вигляду мушлі.
  4. Вийшло 2 деко печива, випікаємо його при 200 градусах - 11-12 хв.

Також раніше ми писали Пікантний салат з редиски, що підкорить ваші рецептори