На Дніпропетровщині легендарна вчителька математики відсвяткувала 102-річчя (фото)

На Дніпропетровщині легендарна вчителька 8 вересня відсвіткувала свій 102-й день народження. Мова  йде про мешканку Покрова - заслуженого працівника освіти та Почесну громадянку міста Неонілу Киріянівну Горбенко. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Покровську міськраду.

Місцеві жителі вважають вчительку людиноюа-легендою та прикладом незламномті. У Неоніли Киріянівни близько 60 років педагогічного стажу, з яких понад 40 років вона працювала у СЗШ №2. Усе життя цієї жінки пов’язане зі школою, яка була та залишається її Всесвітом.

Неоніла Горбенко закінчила педшколу у 1941 році. Друга світова війна стала для молодого вчителя страшним випробуванням. Лише у 1944-му, одразу після звільнення краю від окупантів, молода жінка вперше зайшла до шкільного класу, як педагог.

Вона працювала в Крутенській неповній школі, яку згодом очолила. Потім були школи Новософіївки, Покровського і молоде місто гірників, що стало її долею.

На заслужений відпочинок Неоніла Киріянівна пішла у 89 років, але і надалі продовжує допомагати дітям опановувати секрети математики.

Неоніла Киріянівна пережила Другу світову, на її долю випала ще одна війна…Вона впевнена, що Україна поборе зло, бо світло завжди перемагає. 

Нагадаємо, раніше ми писали, що у торговому центрі Дніпра несподівано презентували оперний бестселер.