Писав портрети побратимів. Як боєць з Дніпра відновився після важкої контузії (фото)

У Дніпрі з аншлагом відкрилася виставка картин бійця Окремої бригади територіальної оборони Дніпра, командира взводу Олександра Костенка. Завдяки мистецтву йому вдалося відновитися після важкої контузії. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

 

Дніпрянин Олександр Костенко раніше був відомим художником і іконописцем, аде у перші дні війни пішов на фронт добровольцем. В бою він отримав важку контузію. Після цього він ледь міг стояти на ногах, постійно втрачаючи рівновагу, а в руках з’явився тремор. Тоді його лікар запропонував незвичайну терапію - знову писати картини. 

 Спочатку було важко, але незабаром Олександр помітив, що з пензлем в руках він забуває про біль, та почав працювати ще завзятіше. 

За кілька місяців з'явилися 27 портретів побратимів, з якими він у лютому 2022-го пішов на добровольцем на фронт та разом. Разом з ними він тримав позиції під Вугледаром доки до нього у бліндаж не прилетіла 120 міліметрова російська міна.

Колишні колеги Олександра Костенка вмовили його провести виставку, а один зі священиків навіть надав з храму ікону роботи Олександра.

Персональна виставка нашого земляка відкрилася у Дніпрі 8 вересня. Серед гостей були кілька побратимів, портрети яких теж є серед експонатів. Виставка працює у Дніпровському будинку мистецтв і відкрита для всіх.

Фото: Валерій Кравченко

Нагадаємо, раніше ми писали, що Дніпрянин втік на фронт з лікарні, де його готували до операції на серці.